Hässleholm
För ca 1 ½ år sedan eldhärjades ett hus som byggdes på Viktoriagatan under 1930-talet. Branden gjorde att huset krävde en total återupp-byggnad. Bygget har under uppmärksammade former skett under ett väderskydds-tält. Jag träffade Kerstin Persson som är VD på Ivar Andersson Bygg AB när det var dags att demontera det väldiga tältet.

Varför bygger ni under tält?
– Att det överhuvudtaget var möjligt är tack vare Länsförsäkringars modiga beslut att välja denna form av återuppbygge, säger Kerstin. Väderskyddet har hjälpt oss väldigt mycket, arbetsmiljön har varit torr och trygg för byggarna.
– Här var det inte tal om att bygga in fuktigt virke med konsekvenserna av det, fortsätter Kerstin. Väderskyddet innebär såklart en merkostnad, men samtidigt en investering som Länsförsäkringar ansåg nödvändig. Detta innebär att familjen som drabbades av husbranden kan flytta in betydligt tidigare, eftersom det gått väsentligt mycket snabbare än det hade gjort utan väderskyddet.
Tidigt på morgonen den 17 april, började nedmonteringen av ställningar och väderskydd. Jag är på plats och det är en mäktig känsla att se ett nästan färdigt hus dyka upp etappvis. En del av familjen är också på plats för att se sitt nya hem, som har dolts under väderskyddet.
Ivar Andersson Bygg AB och Kerstin Persson har inte bara uppmärksammats lokalt utan också i övriga Sverige. Kerstin har med sin jordnära ledarstil, gjort sig ett namn i en mansdominerad bransch på kort tid.
– Vi är mycket glada och stolta att det går så bra för oss, berättar Kerstin. Vi ingår i det stall av lokala förtroende-byggare som utför arbeten även vid vatten- och inbrottsskador. Trots det lite kritiska läget i branschen har vi många förfrågningar och beställningar.
Det är allt ifrån hela entreprenörsbyggen till takbyten, altanbyggen, Kerstin Persson, VD på  Ivar Andersson Bygg AB.När huset är helt täckt av väderskyddstält.Ett hus tittar fram.renoveringar av bad och kök m.m. Inget jobb är för litet eller för stort för oss. I dagarna började vi till exempel bygga ett ridhus. Med nya leverantörer och nygamla arbetssätt blir även detta ett vinnande koncept. Vår personal är en perfekt mix av åldrar, och det är viktigt för mig att de trivs på sitt arbete.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelAllarpsvillan
Nästa artikelDags att plantera