Bromölla
Nu såhär års är det många som längtar in till värme och tända ljus. Vad får vi då om vi kombinerar värme, tända ljus och lite sång? Jo, vi får Bromöllas Lucia, Matilda Åkesson.

– Min fösta tanke när jag fick veta att jag blivit vald till Lucia var ´´Herre Gud!´´ berättar Matilda.  Jag är givetvis glad, det är stort att bli vald till Bromöllas Lucia.

Intresset för sång och musik började redan när Matilda var liten. Hon sjöng i kör och spelade både piano och fiol. Under julen brukar familjen samlas vid pianot och sjunga julsånger tillsammans, men hennes intresse för sång har vuxit fram av sig själv.

– Låten jag tycker mest om att sjunga är ´´Himlen i min famn´´av Carola, säger Matilda.
Den 8 december är det dags för Lions julmarknad på Ifötorget och kl. 17:00 kommer Peter Nordström, president i LC Bromölla, att kröna årets Lucia. Det bjuds på stämningsfull sång av Matilda och hennes tärnor.

Är du nervös inför att stå framför alla människor och sjunga?
– Nej jag är inte så nervös. Lite är jag ju men det är bara bra att vara det, så man inte slappnar av helt, säger Matilda.

Vi på INFO-Bladet gratulerar Matilda Åkesson till den fina äran som Bromöllas Lucia och önskar henne och tärnorna lycka till!

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelVRF segrare i serien
Nästa artikelGrattis Stugtema – 20 år!