På Yllan hörs musik och stämsång nästan vart man än går. Repetitionerna inför Bra Vibrationer är i full gång. Schlagerfantasterna Herman Saming, Jonas de la Motte, Rebecca de la Motte och Emmili Sjöberg tycker att det blir roligare för varje år.

–          Jag, Jonas och Rebecca har varit med sedan Bra vibrationer startade. Emmili började som körtjej, men när vår fjärde sångare blev akut sjuk fick hon hoppa in och sedan dess har hon haft den rollen, berättar Herman.

Att bli akut sjuk precis innan en föreställning gör att hela körschemat måste ändras om. Det har de varit med om fler gånger.

–          Det värsta som skulle kunna hända är om man får kräksjuka. Att tappa rösten ställer också till det. Jag var faktiskt med om det i fjol. Vi fick ha ett krismöte och göra om låtlisten helt. Jonas fick rycka in på vissa låtar och andra fick vi stryka. Det som kändes mest typiskt vid det tillfället var att det var den kvällen alla mina kompisar kom och kollade, säger Herman.

En annan gång fick Jonas ett sms mitt under föreställningen. Det var Rebecca och i smset stod det ”vattnet har gått!”.

–          Vi sa till honom att åka, vi löser det, men han stannade envist kvar. När vi efter showens slut sprang ut på scen och tog emot folkets applåder fortsatte han mot utgången och tog bilen till förlossningen. Några timmar senare fick de sonen Amadeus, en riktig schlagerbebis, berättar Herman.

Det råder ingen tvekan om att det krävs mycket förberedelser för att sätta upp en show som Bra vibrationer. Det är många personer inblandade och alla är inte från Kristianstadstrakten. Därför har de bara två helger på sig att sätta showen.

–          Jag fick låtlistan i maj och redan då fick jag börja fundera över vilka kläder jag ska ha och vilket arrangemang som behöver göras. Eftersom vi är så många så är det mycket organisation som krävs och den största biten av det sköter Anders Liljeqvist och Jonas. Sen när det kommer till showen är vi alla med och bestämmer, säger Herman.

Bra vibrationer består av en liten julshow och stor schlagershow. Vilken som är roligast att genomföra är självklart.

–          Schlagern är absolut roligast. Då är vi i vårt esse. Vi försöker att blanda nya och gamla låtar så att det ska passa både återkommande gäster och nya. Man kan inte ha en schlagershow utan Främling och att ta bort Diggiloo Diggiley är nästan som att svära i kyrkan, skrattar Herman.

Gästartisterna i år är Jan Johansen och Olsen Brothers. Men det är inte de enda nyheterna.

–          Vi har två nya dansare, Therese Vilhelmsson och Kristina Persson. De är riktigt duktiga och tillför mycket nytt.

Innan jag hinner tacka för mig har gänget hunnit repetera både ”The worrying kind” av The Ark och ”E det fel på mej” med Linda Bengtzing. Snart är de redo att göra det de älskar mest, att stå på scen och framföra Sveriges bästa schlagershow.

Är du nyfiken på att se Bra Vibrationer? Showdatumen är 25/11, 26/11, 2/12, 3/12, 9/12 och 10/12. Mer information hittar du på www.bravibrationer.nu.

Föregående artikelTeam Parkbänk invaderar byn
Nästa artikelTisdagen den 29 november visas föreställningen TID FÖR AVGÅNG I Tollarp, Medborgarhuset