I en minst sagt fullsatt biograf i Olofström blir succén total. Folk i åldrarna 5 till 75 år har hittat hit och alla drar troligtvis på smilbanden några gånger under den timme de är här. Här finns skådespelare, släkt, vänner och många andra.

The Octillions, dvs Mattis Kotkamaa och Emil Ronnelin, är något lite nervösa när jag träffar dem bakom kulisserna innan deras första film ”Our Lucky Charms” ska visas upp inför publiken.

Från början var filmen bara något Mattis kände för att göra. Då han går på Digitala Bildproduktionsprogrammet på BTH i Karlshamn kommer nu filmen dock även att bli ett av hans skolprojekt.

Till sin hjälp har han tagit Emil vars största passion i livet är att filma. Mattis och Emil kände inte varandra tidigare utan det var när Mattis tog kontakt med Team Parkbänk som de fann varandra.

Team Parkbänk är en grupp ungdomar som skatar tillsammans och har kul. Det är ett gäng killar och tjejer där åldern spänner sig mellan 13 och 24 år. Nu är de alltså inte bara skatare utan även skådespelare.

Filmen de tillsammans har gjort är en skate-film som inte bara kan ses av de som skatar. Den innehåller en hel del humor och kan därför ses av alla. Vilket ju även bevisas i biosalongen under filmens gång.

Med hopp som kan få nästan vilken stackars mamma som helst att sätta i halsen valsar de runt bland hinder som uppfinns efterhand. Är det inte staket längs med Storgatan så är det ett gupp någonstans i ingemansland. Mellan hopp som switch frontside flip, nollie hospital flip, frontside noseblunt och inward heelflip drar de iväg på en ”Sickan-plan” som kanske inte är världsbäst men ändock en plan.

Efter filmens slut rungar applåderna i salongen och nu inväntas nästa film. Ett uppdrag som killarna fått är att filma tävlingen Artist 2011 i Olofström. De har även vunnit priser på internet med sina filmer. Bland annat på sidan Top Battle där de vunnit med ett antal skatescener.

Och var kommer då namnet The Octillions ifrån? Jo, om man vill ha riktigt mycket pengar i sin plånbok, då ska man satsa på att få dit en octillion. Och det är precis detta killarna gör! Satsar på att få dit sin första octillion. Ja sen får man se. Det kanske kan bli hur många som helst…

Our Lucky Charms på filmduken Mattis Kotkamaa och Emil Ronnelin  är glada när premiären av deras första film gått av stapeln

Föregående artikelTomtefri Zon
Nästa artikelBra vibrationer firar 10-årsjubileum