bibliotekDet var år 2001, direkt efter utbildningen som Jenny Granberg, ägare och vd startade sin redovisningsfirma.

Här sköts papper och bokföring åt alla sorts företag, stora som små och alltifrån enskilda firmor till aktiebolag och stora koncerner. Bland kunder kan nämnasbla DUNI, Air Liquide, Copenhagen Malmö Port (stora bilhamnen i Malmö) och C4 Energi AB.

-Ingen kund är för liten eller för stor, säger Jenny, som också poängterar att de jobbar mycket både ute hos sina kunder och på hemmakontoret i Tollarp, vilket ger dem en stor inblick i företagen. Kunderna finns alltifrån Malmö i söder till Stockholm i norr men merparten av kunderna finns i Kristianstadsregionen.

-Vi utbildar och utvecklar oss hela tiden, säger Jenny som precis har gått en kurs i att ombilda enskilda firmor och handelsbolag till att bli aktiebolag, Som egen företagare kommer hon själv att dela upp det egna företaget och bilda tre aktiebolag som blir Björkbacka Gård, Björkbackas Redovisning och hästbutiken Ridmedoss. Tjänster som de tillhandahåller inom Björkbackas Redovisning är bl.a den löpande bokföringen, löneadministration, bokslut och deklarationer.

-Vi lägger stort fokus på våra kunder och tycker att som företagare ska man koncentrera sig på det man är bra på och låta redovisningsfirman göra resten, fortsätter Jenny. Med vår långa erfarenhet med både stora som små kunder så vet vi, att tid är pengar och man ska inte vara rädd för priset, utan tänka på vad man får för pengarna. När jag frågar Jenny varför man ska välja hennes redovisningsbyrå så säger hon bl.a att de har samma entreprenörsanda som många av kunderna, och med deras långa erfarenhet, bredd inom alla sorters företag kan de ge kunden en stor och bred kompetens. Framtiden ser ljus ut och de planerar att utöka i Kristianstad med kontor inne i stan så småningom. Här tackar jag Jenny för ett trevligt
möte och önskar lycka till i framtiden som ser spännande ut för denna målmedvetna företagare.

Text Ulf Jönsson

Föregående artikelThule Trailer-Center i Bromölla
Nästa artikelOrdning och reda med ledningssystem och utbildning