Att nioåriga Linnea Johnsson från Gränum hade åkt på kalas mitt i alltihop gjorde ju inte ett dugg. Hon hade ju övat under tiden. En snutt på Titanic hade det blivit där på kalaset. Hon var dock tillbaka till förkunnandet av vilka som gått vidare. Och hon var naturligtvis en av dem!

Så var den igång. Tävlingen som till slut ska ge en lycklig vinnare 25 000 kr att stoppa i plånboken. Men pengarna är nog ändå inte det största. Det är nog känslan över att vara så duktig så man vinner över 25 andra bidrag som ställt upp.

Söndagen den 13 november 2011 gick första deltävlingen av stapeln. Man började klockan tio och åtta timmar senare hade man fått reda på vilka de femton var som gått vidare.

Alla fick två minuter på sig att framföra ett bidrag där man skulle övertyga juryn, som bestod av Jan Björkman, Mia Moilanen, Mikael Örknér, Peter Jensen och Joyce Skoghem, att just de var bäst.

Mellan bidragen fick artisterna sitta i Greenroom. Här var det troligtvis många naglar som blev kortare under dagen. Många spekulerade i  om de skulle kunna ta sig vidare, för han eller hon där borta var ju så mycket bättre.

Femton bidrag lyckades dock ta sig vidare och den 4 december är det dags för nästa delfinal. De som gick vidare till denna var: Natalie Tadic, Kevin Wessman, Leila Sahli, Helen Olofsson, Winnie Puljo, Therese och Christoffer Bengtsson, Sara Einarsson, Omnia, Linnea Johnsson, Julia Bergevi, Lina Lindsjö och Thomas Haraldsson, Jenny Delfin, Isabella Baron, Ajdin Rambo och Jakob Ohlsson.

Ola Bengtsson, en av arrangörerna i Folkets Hus Föreningen, sammanfattade dagen genom att berätta att det gått över förväntan. 160 personer hade tagit sig hit för att lyssna. Tävlingen är till för att hålla Olofströmarna sysselsatta. Allt från artister till serveringspersonal är bosatta i Olofströms Kommun. Detta passar alla. Spelar ingen roll om man är ung eller gammal. Musik brukar vara något som faller alla i smaken. Vilket ju också visade sig denna dag.

Text & Bild Paulina Bengtsson

Artisterna som gick vidare till delfinal två

Föregående artikelLär dig älska morgonträning!
Nästa artikelJulmarknad i Hotell Fritzatorpet