Arne kan inte se sig själv göra något annat idag än att syssla med fotbollen.Med titeln ”Årets Trotjänare” är Arne Lindskog en av HIF:s hjältar. Inte många människor kan stolt säga sig vara så engagerade och brinna för något så mycket som han brinner för fotbollen.
– Ungdomarna i HIF gör att man går dit som en gammal gubbe och hem igen som en ung människa, berättar Arne.
Som barn kunde Arne inte spela fotboll eller delta i andra idrotter på grund av sin svåra astma. När medicin kom under andra världskriget blev det mycket
lättare och Arne började äntligen spela den efterlängtade sporten vid 14-års ålder.
– Jag bodde i Broby under den tiden och började i fotbollslaget där, säger Arne.
Arne spelade fotboll upp till A-lags ålder som ligger runt 18-19 år. Är 1954
flyttade han till Hässleholm och 1957 började han jobba på SJ.
Majoriteten som då jobbade på SJ var HIF:are så till slut blev det även det spåret för Arne och han har stannat i HIF sedan dess.
– Jag kunde valt att jobba med något
annat ideellt idag som t.ex. Second Hand, men jag ville vara nära fotbollen, säger Arne.
Arne spelade fotboll fram till 60-talet och därefter gled han så småningom in på tränarspåret.
– På den tiden var Ture Andersson tränare för min son i HIF:s ungdomslag och alla vi föräldrar hjälpte till och var väldigt engagerade. En helg frågade Ture om jag ville åka till Kristianstad med ungdomarna när laget skulle spela mot Vilan. Ingen annan kunde hoppa in så jag följde med dem. Efter den matchen var jag begeistrad över ungdomarna och fortsatte träna dem upp till A-laget. På vägen hade jag hjälp av deras fantastiska föräldrar, jag har aldrig ångrat det.
Arnes fulla roll i HIF idag är materialare och dylikt. Det är han som är där tidiga morgnar och förbereder och sena kvällar för att plocka undan. Hjälten bakom spelarna, skuggan i mörkret som ser till att HIF kan fortsätta blomstra.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelHälsoOasen växer igen
Nästa artikelFrån grund till färdigt hus