Helgen den 8-9 oktober ägde Audio Videos årliga Contactmässa rum i Stockholm. Givetvis var personal från butikerna i Bromölla och Sölvesborg på plats, liksom förra året.

–          År 2010 blev vi i Bromölla utnämnda till årets Audio Video-butik. Det var extra roligt eftersom det var första året för oss i kedjan. Jag tog över butiken 1 maj i fjol, berättar Magnus Jönsson.

Resultatet av årets prisutdelning var inte sämre, Audio Video i Bromölla kammade hem ännu ett pris. Denna gång var det operatören 3 som utsåg butiken till att vara årets konceptbutik. Detta tack vare den lyckade satsningen av mobiler och deras mobila tjänster.

–          Det är Marcus förtjänst att vi hamnade på första plats, säger Magnus. Som man kan se i butiken har vi skyltat mycket med kampanjer från 3. Just nu har vi till exempel halva priset fram till påsk på mobila bredband från 3.

Förutom mässan anordnades det en fest med cirkustema på hotellet. Föredragshållaren var otippad, nämligen Bert Karlsson. Han berättade om sitt liv, hur hans karriär började och hur det är att vara entreprenör. Något som Audio Video-personalen tyckte var intressant att lyssna på.

Dagen efter hemkomsten var det full fart igen. Butiken i Bromölla ska byggas om en del och ett rum ska inredas för att visa hur det digitala hemmet kan se ut.

–          Planerna är att skapa en helhet med möbler och hemelektronik. Bland annat ska det finnas ett hemmabiosystem och lite nya funktioner som visar att dator, mobil och tv kan fungera tillsammans, förklarar Magnus.

Något som är ganska nytt på marknaden är Samsungs Smart TV. Via den kan man surfa på internet, ladda ner olika appar, styra tv:n med hjälp av sin smartphone eller surfplatta, hyra film och mycket, mycket mer. På mässan i Stockholm blev de visade hur detta fungerar.

–          Det är så här det kommer att se ut i framtiden. Allt är samlat på ett ställe och det är enkelt att använda, säger Magnus.

Föregående artikelBiblioteket fyller 25 år!
Nästa artikelMarkgatans förskolebarn tog första spadtaget