Karlshamn
Arbetet är i full gång med att skapa en app som kan guida turister och invånare genom Karlshamns gator och dess historia. Appen planeras vara klar till sommaren, så håll ögonen öppna.
– Det är en app som speglar Karlshamns historia, berättar Daniel Leneér, kommunikatör på Karlshamns kommun. Det är ett led i att fira Karlshamns 350-års jubileum.
Arbetet har pågått sedan början av året och den planeras vara klar innan sommaren. Genom att ladda ner appen kan man själv vandra genom Karlshamn och lära sig om stadens historia.
– Det finns ca 25 punkter i nuläget, säger Annika Bergh, kommunikatör på Karlshamns kommun. Hälften av punkterna är dramatiserade och resten består av bild och text.
För varje punkt man besöker så tilldelas man olika poäng, beroende på punktens svårighetsgrad. Den punkten som finns på Kastellet ger mer poäng än en punkten mitt på torget.

Man kan samla ihop 350 poäng, lika mycket som Karlshamn fyller. Det finns en pristrappa som man klättrar på med hjälp av sina poäng och den består av tre steg. När man nått ett prissteg så meddelas man i appen att det finns ett pris att hämta ut. Punkterna är oberoende av varandra så man kan avbryta rundan när som och återuppta den vid ett senare tillfälle.
– Det är lätt att bli hemmablind när man själv bor i Karlshamn. Genom att göra denna appen vill vi erbjuda alla en rolig upplevelse i vår stad, oavsett ålder, säger Annika.

Appen kommer vara väldigt lärorik för såväl turister som boende i Karlshamn och erbjuder en spännande och rolig vandring genom historien.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelSimon ritade sig till en Pokémonlåda
Nästa artikel800 mil på motorcykel