idrottsplatsen-fjalkinge1

Det var en lång rad av år med grusade förhoppningar, men när väl beslutet om ny idrottsplats i Fjälkinge klubbades av Kristianstads kommun så har det gått undan.

För inte så många veckor sedan växte ogräset i lugn och ro på åkern framför Fjälkinge skola. Det enda som då skvallrade om att det var nåt på gång var några utplacerade pinnar här och var. Nu står där ett klubbhus!

Eller åtminstone stommen till det.

C4 Hus AB är snart klara med sitt uppdrag, allt har gått enligt ritningarna och samarbetet mellan byggbolaget och andra företag, där några har ställt upp gratis som en sponsring till Fjälkinge IF, har gått förträffligt smidigt. Nu är det dags för den ideella insatsen. Det ska spacklas, målas, snickras, läggas golv, spikas panel… och väldigt mycket mer.

– Medlemmarna är taggade, säger Stefan Holmqvist, FIF:s ordförande.

– Jag är inte ett dugg orolig, det är många som vill hjälpa till så det här kommer vi att klara fint.

Klubbstugan kommer att bestå av fyra lika stora omklädningsrum, samt ett lite mindre avsett för domare.

Bastu blir det förstås. Förrådsutrymmen, teknikrum och tvättstuga också. Samlingslokalen med kök blir rejäla 70 kvadratmeter stor och kommer att bli flitigt använd för möten, utbildningar och trivselaktiviteter.

I anslutning till klubbhuset kommer en uteplats att placeras i byggnadens vinkel med perfekt utsikt över de båda fotbollsplanerna. På nya idrottsplatsen (namnfrågan avgörs och offentliggörs inom kort) kommer det även att bli en lekplats för de minsta. Även de vuxna får sin sandlåda, ett antal boulebanor kommer att anläggas.

Och så själva kärnan i verksamheten: fotbollsplanerna. Konstgräsplanen, med belysning, beräknas vara klar i månadsskiftet oktober-november. Gräsplanen anläggs under hösten och beräknas vara mogen för träning och matcher nästa sommar. Då står den helt klar, den naturliga mötesplatsen i byn!

Text Peter Malm

idrottsplatsen-fjalkinge2

Föregående artikelMinnas Blivård-Det prisvärda alternativet
Nästa artikelFjälkestads Ridklubb DM ”Skånska mästerskapet” De tre DM-medaljörerna Fjälkestads