För någon som inte är så insatt betyder den nya satsningen bättre service till kunden. PST är en förkortning av personlig servicetekniker och betyder att kunden får en egen personlig kontakt hos verkstaden. Servicen blir smidigare och effektivare när teknikern som utför arbetet är densamma som har kundkontakten.

Det blir ett helt annat engagemang och ansvarstagande vilket är en trygghet för kunden. Den traditionella kundmottagningen är borttagen i Sölvesborg och har ersatts med en verkstadscoach som stöttar och hjälper serviceteknikerna vid behov.

– Responsen från killarna i verkstaden har varit positiv, enligt verkstadschefen Ingmar Olsson. De tycker det är roligt att arbeta på det här sättet.

Killarna utför service och reparation av bilmärken som Volvo, Renault och Hyundai men tar även andra bilmärken. I Sölvesborg finns förutom verkstad och butik, däckhotell och sedan i våras erbjuds kunderna även bilvård. I rekonditioneringshallen är det Robin Ringström som tar hand om din bil och gör den ren och fin både invändigt och utvändigt.

– Det finns färdiga rekonditioneringspaket men man kan även göra ett eget paket med det du vill ha utfört på din bil, berättar Robin.

Webb-bokningar är något som också har ökat inom branschen. Det är ett smidigt sätt för kunden som slipper telefonköer. Man loggar in på hemsidan, bokar och får tillbaka en bekräftelse, sen är det bara att komma med bilen på utsatt dag och tid.

Det vankas lite aktiviteter på Ahlberg Bil den 25-27 oktober när Elon har 30års-jubileum. De båda företagen ligger vägg i vägg och det kändes naturligt att göra något roligt tillsammans. Eftersom vintern är i antågande blir det bland annat bra vinterdäckserbjudanden i butiken. Så passa på att fynda!

– Lite aktiviteter vid macken står också på schemat och vi bjuder på korv, berättar Ingmar glatt.

Text & bil: Susanne Karlsson

Ett glatt gäng i verkstaden.

Föregående artikelArtist 2012 – Carl, artist och arrangör
Nästa artikelSkogens guld