Bild1_cmyk Bild2_cmykBromölla
NyföretagarCentrum Sölvesborg och NyföretagarCentrum Bromölla drog ihop en Starta Eget-kurs tillsammans och bjöd in alla som är nyfikna på hur man startar ett eget företag, vad man ska tänka på och hur man ska planera.

Den intensiva kurs-kvällen startade klockan 17:00 och varade till 20:00, med paus för fika efter ca halva tiden. Ivetofta Sparbank sponsrade NyföretagarCentrum med en trevlig föredragssal och huvudföreläsare för kvällen var Håkan Sandberg, som driver NyföretagarCentrum i Ronneby.

Intresset för intensivkursen har varit stort, något som Gunilla Strömgren på NyföretagarCentrum Sölvesborg och Lena Rosenquist på NyföretagarCentrum Bromölla tycker är väldigt
positivt.
– Det blir en väldigt intensiv kväll, för mycket ska hinnas med, ler Gunilla. Varje deltagare får en goodie bag med nyttig information och en länklista som är jättebra att gå igenom. På så sätt får man en bra grund att stå på när man sedan kommer på en egen rådgivning hos oss.

NyföretagarCentrum fungerar som ett bollplank och erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning till den som funderar på att starta eget företag. De finns över hela landet och deras rådgivare är alla certifierade och har lång erfarenhet av att själva driva företag.
– Vi lever som vi lär, säger Gunilla. Våra råd är inte tagna ur luften, utan vi vet vad vi pratar om och delar gärna med oss av våra egna erfarenheter som egna företagare.

Företagare som väljer att ta del av NyföretagarCentrums råd och kunskaper får en bättre start, är mer förberedda och får bättre överlevnad. Enligt NyföretagarCentrums statistik har 81% av deras företagare överlevt efter att tre år har gått.

Det blev en väldigt lyckad Starta Eget-kväll och INFO-Bladet önskar Gunilla och Lena lycka till med kommande rådgivningskvällar och kurser!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelEn äkta järnhandel i Jämshög
Nästa artikelDr. Bombay stormar in på Rundella