Mattias Örkner till höger med personal.Familjeföretaget Holje El har varit till kundernas tjänst sedan 1972. I Olofström finner man huvudkontoret samt butiken och i Kristianstad har man en filial.

– Det är medarbetarna som tagit Holje El dit företaget är idag, ett företag med hög moral och service, åt stora och små kunder, berättar Mattias Örkner, vd på Holje El.

Det är cirka två år sedan han tog över verksamheten efter sin pappa. Framåt satsar Mattis och medarbetarna på att hitta nya markander. Marknader som lockar är energi och biogas.

– Satsningar på miljö kommer aldrig att bli omoderna, tror Mattias. Idag arbetar vi även med en rad olika larm och det känns lockande att ha en helhetslösning med både larm och lås att erbjuda våra kunder.

Variationen bland Holje Els kunder är stor. Stora projekt utförs åt kommuner, Volvo, NetonNet osv och det krävs stort engagemang samt kompetens hos medarbetarna som reser runt på anläggningar i Sverige och världen. Men det är inte bara stora kunder som man arbetar med.

Till butiken i Olofström kommer privatpersoner och får råd och hjälp i sina projekt.  Elarbeten och service utförs i hem och på företag och så har det varit i 40 år nu. Under året kommer man kunna ta del av flera attraktiva erbjudande i butiken i Olofström samt under Medvind mässan kommer det att firas i Holje Els monter. Under somrarna är det fokus på Sweden Rock Festival i Norje. Det är Holje El som har hand om all el på området och under festivalen har de även en shop där de säljer elartiklar.

Till stora och mindre projekt behövs det alltid kompetent personal.

– Alla de anställa gör ett fantastiskt jobb och är Holje Els ansikte utåt, berättar Mattias. Medarbetarna ställer upp för företaget och Holje El är ett välfungerande team. Genom service och kunskap så är företaget ett av de ledande inom branschen. Ett av målen är att kunna nyanställa, och redan nu söker man en filialchef till Kristianstad.

– Efter ett par tunga år ekonomiskt i branschen känns det väldigt roligt att framtiden ser ljus ut och vi kommer att kunna utöka personalstyrkan, avslutar Mattias.

Vi på INFO-Bladet hoppas att 40-års firandet blir trevligt och önskar Holje El med all personal fortsatt lycka till.

Text och bild: Elin Troedsson

Föregående artikelProva på dagen
Nästa artikelI massajernas land