BromöllaNyckelutlämning vid hotellet.Sällskapet Susanne Håkansson avnjuter en härlig måltid.Whiskey-provning.Resans glada resenärer.Paus i Karlslunde med korv & bröd.
Den 12:e och 13:e september reste vi med E & P Resor AB till Burg. E & P Resor är ett mindre reseföretag som sedan april 2012 drivs av Patrik och Eva Nordström, båda med stor erfarenhet av bussresor.

Med start i Karlskrona och efter några stopp för att ta med nya resenärer, gick färden via Öresundsbron till Karlslunde där vi gjorde en kortare paus. Härifrån reste vi via Roedby – Puttgarden till Burg där vi intog en god lunch på trevliga Restaurant Korfu, centralt belägen vi torget. Här fanns tillfälle att besöka butiker med skiftande utbud även som att  studera torglivet eller bara strosa runt. Sista stoppet för dagen var ett besök på Nielsens Discount för eventuell shopping.
Hotellet som valts för övernattning låg strax utanför Burg i Bannersdorf, Gasthof Meetz Bannersdorf. Ett mindre mycket trevligt och välskött hotell,  vilket har både rum och lägenheter.  Här deltog vi i vinprovningen, vilken genomfördes av Frank och Marion från Nielsens Discount. Vi fick prova ett vitt vin från Sydafrika, ett rosévin, ett rött vin från Frankrike och ett mousserande italienskt vin. Därefter serverades en vällagad måltid med flera rätter. De som så önskade kunde senare på kvällen även deltaga i en whiskyprovning under Franks kunniga ledning.
Efter en sen frukost och en härlig promenad i de trevliga omgivningarna åkte vi tillbaka till Nielsens Discount för att komplettera med lite vin som vi tipsats om på vinprovningen. När inköpen var avklarade gick färden hemåt, även här med en paus i Karlslunde .
Bland våra trevliga medresenärer fanns bl a  Susanne Håkansson med familj, svägerska med familj samt föräldrar och svärföräldrar. Susanne hade, i likhet med de flesta deltagarna på resan, sett annonsen i Infobladet och samlat släkten för en gemensam utfärd. Äldsta deltagaren var en pigg dam på 91 år, Gertrud Lorenzen,  som reste tillsammans med sin son Helmut. Stig Håkansson som fyller 90 år om en månad och sambon Ruth Randsepp, 80 år i november, firade sina jämna dagar med den här resan. En grupp om 5 par som träffas regelbundet för att göra aktiviteter tillsammans hade valt just denna resa.
Hemma igen efter en välarrangerad  2-dagars bussresa med Patrik som trygg chaufför och Eva som  proffsig bussvärdinna kan vi verkligen rekommendera E & P Resor för kommande utfärder.

Text & Bild: Mats Lundin och Inger Månsson

Föregående artikelNattvandrarna – vandrar för din säkerhet
Nästa artikelBok om Listersläkten