Fjälkinge
Vi var 40 entusiastiska pensionärer från PRO i Fjälkinge som åkte buss till vackra Blekinge på en heldags utfärd.
Vi startade vår utfärd onsdagen den 24 maj kl. 8.00 från torget i Fjälkinge. Vårt första stopp var vid Axel Olssons skulptur på Karl Oskar och Kristina i Karlshamn, där fikade vi vid bussen och njöt av det soliga och varma vädret. Karlshamn är en vacker stad med sina bergsknallar och vackra vatten.
Efter Karlshamn körde bussen oss till Nättraby hamn, där tog vi den gamle motorbåten Axel som körde i Nättraby ån och vidare till fisketorget i Karlskrona. Bussen hämtade oss där och körde oss till Marin museet, där gick vi runt och tittade på de fantastiska fartygen och ubåtarna. Vi avslutade besöket på Marin museet med att äta en god lunch.
Vårt sista stopp innan hemfärden blev på Äggaboden utanför Ronneby, där kunde vi köpa lokala produkter både livsmedel och prylar. Äggaboden var en mycket positiv upplevelse med trevlig personal och en god eftermiddagsfika med en kaka som man inte kunde klaga på med mycket ”mormors hosta” i mitten. Sen åkte vi vidare hem till Fjälkinge igen, vi var hemma kvart i sex. En riktigt rolig och ansträngande dag för en pensionär tyckte jag iallafall!
Bengt Nilsson
PRO Ordförande Fjälkinge

Föregående artikelNationalmuseum och Borre Museum
Nästa artikelEn varm sommar med tid för reflektion.