Semester vid sjön

Sommaren är en perfekt tid att reflektera kring saker. En sak som jag har tänkt på är att man ofta tänker på hur alla runtomkring mår och vad de gör.
Men hur ofta reflekterar vi över hur vi själva mår och vad som gör oss glada och välmående.
Välmående är viktigt för att vi som människor ska kunna fungera i en vardag. Vad som får oss att må bra är individuellt och det kan vara bra att fundera på det.
Nu när sommaren kommer och semestrarna börjar dra igång är det lätt att boka upp dagarna och inte tänka på att det kan skapa en inre stress utav en fullproppad kalender.
Jag personligen gillar att ha en del oplanerade dagar där man kan göra det man känner för just den dagen. För mig är semester lediga dagar som man tar som de kommer, det mår jag allra bäst av. En perfekt sommardag i min familj består av bad, musik, lek och god mat.
Att ha saker att se framemot kan också få en att må bra. Nu under sommaren händer det mycket runt om i kommunerna. Killebom och Östersjöfestivalen är två trevliga tillställningar att besök, där finns det något för både stora och små. Den 22 juli kommer Diggiloo turnén till Bromölla med många trevliga artister.
Oavsett om du har planer eller ej så glöm inte bort att ta hand om dig själv. Kanske genom att läsa en bok eller njuta av ett härligt dopp i det blå. Stanna upp och njut av stunden. Glöm inte bort att omge dig med människor som du mår bra av och som ger dig energi!

Text & Foto: Patricia Lundin

Föregående artikelPRO Fjälkinge besökte Sveriges trädgård
Nästa artikelGrundsjön är en Put & Take sjö