Längan i Tosteberga
Längan i Tosteberga.

Tosteberga
Längan öppnade 2009 enbart som loppisbutik, med bruks och prydnadssaker, LP och CD-skivor, tavlor, böcker, kläder och skor, m.m.

Under åren har Jörgen och Annika Svensson utökat med tex. nya heminredningsprylar. Sedan några år tillbaka har de även servering, när vädret tillåter, där man kan bli serverad hamburgare och grillad korv, kaffe och kakor, äppelkaka med vaniljsås och glass är en av

Tosteberga
I Längan finns nya och begagnade inredningsdetaljer och när man handlat färdigt så står fikat framdukat. Väl värt ett besök.

favoriterna bland besökarna.

Planerna för en liten gårdsbutik i en del av Längan är långt komna. Då blir det närproducerade produkter och lite smådjur utanför Längan. Längan hålls öppen söndagar 12.00 – 15.00, men även efter överenskommelse.

Jörgen, även kallad ”Bengan”, har alltid spelat gitarr, klaviatur och sjungt. Att hyra ut sig som trubadur började han med för ca 15 år sedan.

– Musiken har alltid funnits i hemmet under min uppväxt. Första gitarren fick jag för 49 år sedan. Intresset för instrument, har gjort att jag både samlar på, säljer och köper gitarrer och förstärkare, berättar Jörgen.

Jörgen ” Bengan”  Svensson
Jörgen ” Bengan”
Svensson, Trubadur / Entreprenör.

Han spelar på kalas, och anpassar repertoaren efter publikens ålder, eller önskemål. Det har blivit en del spelande på PRO-tillställningar, bröllop och begravningar.

Jörgen berättar att han gillar att spela på äldre och demensboende. Detta ger mig väldigt mycket tillbaka. Det är en stor glädje att se de äldre människorna på olika boende ”vakna till liv” när de får höra och sjunga med på de gamla fina låtarna. Jag är själv uppvuxen med Hjärtats röst, Mjölnarens Irene, Hälften så kär, Du hemmets jord m.m. Men vill du höra något med The Beatles, Creedence, Magnus Uggla, Gyllene tider eller Sven-Ingvars, så går det bra. Jag spelar även i ett coverband från Sölvesborg, Nostalgia heter bandet. Där spelar vi på både pub, restaurang, föreningsfester och kalas. En dansant repertoar med mest 60 och 70-tals låtar.

– Man får gärna boka upp mig som trubadur eller hela bandet som underhållning på festen, avslutar Jörgen med ett leende.

Text Patrik Lundin

Föregående artikelSatsar på en noggrann och lugn medarbetare
Nästa artikelButiker med kläder för alla