Snickaren Simon skall hämta tryckt virke till ett soldäck. Foto: Jonas Jakobsson

Önnestad
Önne Trä & Byggvaror har det mesta på lager som en villaägare eller byggfirma kan önska sig. Har vi inte en specifik vara hemma, så beställer vi hem den med väldigt kort leveranstid berättar Jonas Jakobsson delägare för bolaget.

Önne Trä & Byggvaror har funnits på samma plats i många år. Sedan mars 2004 drivs företaget av Jonas Jakobsson, Lars Håkansson och Jan Svensson, som håller på att fasa in sin son Patric som ersättare för sig själv.

När vi startade var det i stort sett tomma lokaler minns Jonas. Uppstarten var i betydligt mindre skala än där vi är idag fortsätter Jonas. Vi inledde 2005 ett samarbete med Alljärn, som numera heter Bolist, som är ett medlemsägt företag med centrallager i Helsingborg. Närheten till centrallagret gör att vi kan ge våra kunder snabb leverans på framförallt beställningsvaror berättar Jonas. Tillsamman har vi en väldigt lång erfarenhet i branschen, så vi vet vad som är volymvaror som kan levereras omgående, men ibland vill en kund t.ex. ha en specialdesignad inner eller ytterdörr. På vår hemsida under webshop kan man i lugn och ro titta på delar av vårt sortiment på centrallagret.

Vid mitt besök ute i Önnestad, vimlar det av folk både i butiken och ute på brädgården. Är det alltid sådan här aktivitet?

Näst intill svarar Jonas. Vi har ju varor som behövs året runt. Förutom privatkunder har vi samarbete med många byggföretag som erbjuder helhetslösningar. Eftersom vi har så brett sortiment väljer många att ha oss på Önne Trä & Byggvaror som leverantör tillägger Patrik, som ansluter till oss en kort stund.

Foto: Magnus Kajrup

Vi har många kunder från kringorter såsom tex Vinslöv. Vi får ofta höra att man väljer oss p.g.a vår kundservice, men kanske ännu mer för den kunskap vi besitter berättar Jonas stolt. Vår drivkraft är att ge tips till kunden, allt ifrån vilken borr som är lämpligast, till hur mycket virke det behövs till kundens stundande soldäcksbygge. Vi är ett företag som leverar allt från mark till tak, säger Jonas. Med det menar han att du som kund kan införskaffa varor som marksten till takpannor, och allt det som behövs däremellan. Önne Trä&Bygg sysselsätter 10 anställda, som alla trivs med att gå till jobbet. För oss är det viktigt att alla trivs med sina uppgifter säger Jonas, vi är en i förhållande liten organisation, så ingen uppgift är för liten eller för stor, samt är alla kunder lika viktiga. Vi välkomnar både nya som gamla kunder till Önne Trä & Byggvaror avslutar Jonas.

Text & Bilder: Magnus Kajrup och Jonas Jakobsson

Föregående artikelLammning i Häljestad
Nästa artikelFörsta maj blir det åka av