Bakifrån: Sven Olsson, Johan Boström, Niclas Andersson, Bo Alm, Per Svensson och Hasse Persson. Foto: Daniel Sverkersson

Bromölla
Att ha kört moped när man var yngre räcker knappt för att kvala in som mopedveteran, man måste ha kört de gamla mopederna som fanns på 60-80-talet.

Pinnagas Moppers är en klubb för entusiaster som inte kan släppa tiden med moped och finner nöje i att diskutera mopeder, laga mopeder, handla mopeder och framförallt köra mopeder.

-Vi grundade Pinnagasmoppers julen 2014, berättar Bo Alm. Vi är 8 st i styrelsen. Vi anordnar små rundor med jämna mellanrum, som vi lägger upp på sidan mopedfantasterna.

Den första maj ska Pinnagas Moppers ordna sin årliga vårrunda för alla likasinnade. Rundan i år kommer som vanligt att starta på Din-X i Bromölla. Klockan 10 startar man rundan med en kortege genom Bromölla, Storgatan – Folketshusgatan -Tiansvägen och ner mot Nymölla. Härefter kan man köra i sin egen takt och rundan fortsätter mot Gualöv, Barum, Oppmanna sen åter mot Bäckaskog och Gualöv. Rundan är cirka 6-7 mil lång och enligt en av arrangörerna Bo Alm så är Soligt väder beställt.

Alla med mopeder ur den förra generationen är välkomna att delta och i år hoppas man på ett nytt rekord i deltagare. I fjol var det 80 ekipage som deltog. Det har bjudits in mopedklubbar runt om i landet samt i vårt södra grannland så rekordet ska ryka. Det kostar 40:- att delta, korv säljes där överskottet går till cancerfonden. Det hela är en tipsrunda med frågor enligt en snitslad runda och ingen föranmälan krävs så bara dyk upp.

Som extra säkerhet finns det en bil med släp som kan ringas in om det skulle behövas.

Du som inte varit med om Pinnagas kan veta att det kommer av att då gasvajern gick av tog man en pinne och snurrade upp vajern för att kunna hålla gas på mopeden.
INFO-Bladet önskar alla i moppegängen lycka till med färden den första maj.

Text: Patrik Lundin
Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelÖnne Trä & Byggvaror erbjuder allt från mark till tak och det däremellan
Nästa artikelEntreprenörskap på riktigt – Mässa för unga företagare!