Anna Deutgen i mitten tillsammans med studenterna Amanda Kärnerup och Emil Berg.

Karlshamn
Gilla Karlshamn kommer att samarbeta med BTH studenter i ett nytt projekt.

De kommer att presentera Karlshamnsprofiler som kanske inte alltid får den uppmärksamheten som dem förtjänar.

Studenterna Matilda Kärnerup, Amanda Kärnerup, Emil Berg och Max Andersson hade en del samarbetspartners att välja på men valet föll på Gilla Karlshamn och Anna Deutgen.

– Detta är en del i vår utbildning, att göra en medieteknisk produktion i samarbete med en extern partner, berättar Amanda Kärnerup.

Uppdraget från Gilla Karlshamn är att uppmärksamma och lyfta fram hjältar i vardagen.

– Det kan vara vem som helst som någon tycker gör en speciell insats men för lite uppmärksamhet, säger Anna Deutgen. Det finns fantastiskt många härligt ideella personer i Karlshamn och vi vill gärna hitta dem.

– Vi har fem veckor på oss och vårt mål är att kunna porträttera 12 personer, säger Amanda. Detta kommer att göras i så kallade cinemagraphs, som är en typ av rörlig bild. T.ex så kan bildens bakgrund vara rörlig medan huvudmotivet är stilla.

– Vi har faktiskt redan nu fått in förslag, berättar Anna, men vi hoppas få in många kandidater den närmaste tiden. Vi uppmanar alla Karlshamnsborna att komma med tips på intressanta människor som vi kan porträttera.

Tipsen skickas in via Gilla Karlshamns hemsida för att sedan vidarebefordras till studenterna. De olika vardagshjältarna kommer bland annat finnas tillgängliga i ett digitalt magasin även den på Gilla Karlshamns hemsida. Vi kommer även att profilera presentationerna på olika sociala medier, avslutar Anna Deutgen.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelByggstart för nya Falkviksskolan
Nästa artikel30 nya seniorbostäder på bästa läget i Bromölla