Karlshamn
Man tror att man ska finnas för alltid, men under åren förstår man hur livet kan ändras på en sekund. Alla människor vi möter, i alla olika sammanhang är drabbade av cancer på något vis. Alla känner någon, vilket och gör att de flesta vill hjälpa! En mamma, pappa, syskon, ens barn, ens farföräldrar, vänner, den man älskar. Alla kan drabbas.

En som drabbades var Lotta Millqvist från Karlshamn. Hennes vän Sammy Colliander-Nelson lämnade jordelivet efter ca två års kämpande mot sin sjukdom, den 20 november 2012. Lotta kände stor saknad och sorg.

Never Walk Alone
Idén föddes till organisationen Never Walk Alone – Karlshamn. En form av stiftelse och hjälporganisation till alla människor som blir drabbade av cancer. Namnet ”Never Walk Alone”, en klassisk låt som bland annat spelats in av Gerry & The Pacemakers och Elvis Presley, och är även fotbollslaget Liverpool FC:s hymn. Just Liverpool var Sammys favoritlag. ”Never Walk Alone” var ett självklart val av organisationens namn.
– Vi önskar och tror att vi har någon med oss när vi lämnar, och förhoppningsvis någon som möter oss på andra sidan, berättar Lotta.

Sammy och Lottas stora gemen-samma intresse var musik, vilket blev det naturliga insamlingssättet. I mars 2013 hade man första konserten på Effekt i Karlshamn (Idag Live).
– Vi valde två organisationer som vi ville ge bidrag till, som på olika vis hade anknytning till Sammy. Dessa två var ”Kungsljuset” i Karlskrona och ”Att leva livet ut i Karlshamn”. De har som mål att starta ett Hospis i
Blekinge, något vi också önskar blir verklighet en dag. På tre veckor vi fick in 97 000 kr.

Organisationen blev större och fler kunde hjälpas
Målsättningen för 2014 var solklar. Att under 2014 samla in ännu mer pengar, vilket man lyckades med. Denna gång också med hjälp av många Karlshamnsbor. Nytt för i år var att man fick pengar från hela Europa.
14 mars 2015 var det dags igen. Man hade en gala på Live Entertainment i Karlshamn. Ola Lindholm, känd programledare från bland annat SVT, var konferencier. Nya pengar inbringades.

Amanda Senekovic, 24 år, sambo och mamma till två små barn, har varit drabbad av cancer flertal gånger. ”Never Walk Alone” valde att ge Amanda och hennes familj en upplevelse på Kolmårdens djurpark, och Amanda fick en summa att bara unna sig själv. Amanda blev också organisationens ambassadör.

Barncancerfonden Syd i Kristianstad som arbetar med barn och familjer, fick ett bidrag på 35.000kr. Vad som kommit till organisationens vetskap är, att det finns sju barn i Karlshamn som är drabbade av cancer. Dessa barn med deras familjer fick en gåva i somras. Alla fick åka till Göteborg och besöka bland annat Liseberg och Universeum. Övernattning ordnades på Hotel Gothia.

”Never Walk Alone” har också skänkt hotell- och spaupp-levelse på Ronneby Brunn. Man fick bland annat 45 DVD-filmer av Ica Maxi Olofström, Ronneby, och Karlskrona, som man efterskänkte Karlskrona Sjukhus barnavdelning. Man har också hjälpt till med flyttstädning till en ensamstående drabbad kvinna med två barn. Astrid Lindgrens Värld till en familj där sonen 2 år, föddes med cancer.
– Och så rullar detta på! Vi har fått massa hjälp av idrottsföreningar, företag, samt privatpersoner och vi är evigt tacksamma, berättar Lotta Millqvist avslutningsvis.

INFO-Bladet önskar Lotta en fortsatt framgång med organisationen ”Never Walk Alone”.

Om ni vet familjer som behöver det lilla extra, som är drabbade av cancer, skriv gärna till Never Walk Alone. ynwakarlshamn@yahoo.com. Vid bidrag har vi ett swish-konto 123-2825792.

Text: Patrik Lundin

Föregående artikelCentrumadvokaterna inviger nya kontorslokaler
Nästa artikelJobbmässa för hoppfulla ungdomar