Det blev en nostalgitripp bland flera av Teatersmedjans produktioner

Karlshamn
Teatersmedjans arkiv är överfyllt av affischer och därför anordnades det en affisch-loppis på Lokstallarna där besökare kunde komma och köpa affischer, programblad och olika teaterböcker för en peng. Pengarna gick välbehövligt till föreningen.

Annalena Petersson och Povel Andersson

Affisch-loppisen är en kul grej för att locka dit besökande och för att få en första rensning av affischer och programblad, berättar verksamhetsproducenten Povel Andersson. En liten bunt ska sparas som minne och resten ska bort. Affisch-loppisen är en tripp tillbaka i tiden med en blandad kompott från både barn, ungdom och vuxengruppernas teatrar genom åren. Bland annat fanns Teatersmedjans första programblad från Stormningen av kastellet som spelades 1989. Povel Andersson berättar om föreställningen Romeo & Julia som delades upp i tre delar och där de var 60 personer på scen. Jubileumsboken fanns också på plats och den är ifrån när Teatersmedjan fyllde 20 år. Där kan man läsa om vad olika medlemmar skrivit om olika produktioner. – Flera hörde av sig om att de inte kunde komma till affisch-loppisen av olika anledningar så vi har bestämt att vi kommer att ha en till framöver. Inget datum är bestämt i dagsläget men håll utkik på sociala medier, meddelar Annalena Petersson.

Stormningen av Kastellet är
Teatersmedjans första produktion.

Det är mycket nostalgi och Annalena Petersson som arbetar i teatergarderoben och som administratör på Teatersmedjan tycker att det är kul att få anordna något i dessa tider. -Vi är stolta över alla dessa otaliga produktioner genom åren, säger Annalena. Uppe på kontoret är väggarna fulla av gamla affischer från olika produktioner vilket skapar fina minnen. De har tidigare haft loppis med kläder från teatergarderoben som varit mycket populärt. Om man rensar ut gamla kläder, skor och väskor får man gärna tänka på Teatersmedjans teatergarderob och skänka till dem. De har haft teaterloppis där många besökare känner nostalgi när de känner igen kläder som de använt på scenen. Povel Andersson tycker att Teatersmedjan är en plats för deltagarna att växa på och nu vill teatersmedjan blicka framåt mot nya produktioner.
Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelI Mörrums utkant står en häst i varje lada
Nästa artikelKreativ Utsmyckning som installation i Coronatider.