Rudolf och Pluto Foto: Åsa Meijer

Bromölla
I spåren av Corona har vi fått nya ord, som det numera välkända hemester. Här är betydelsen att semestra hemma och det är i och för sig motstridigt men något som ansågs som enda utväg när vi under första pandemiåret inte kunde resa vart vi ville.
Många har så klart tagit till sig ny teknik som digitala Teamsmöte vilket kanske nu även kommer att stanna för lång tid framöver. Här kan man spara mycket på miljö, tid och ekonomi. Är det lika trevligt att träffas över ett teamsmöte? Jag skulle nog vilja uttrycka att det är en viss svårighet att i en organisation kunna få till de små diskussioner och kontakter då man samtalar i små grupper efteråt. Dessa brukar bli naturliga små samtal på vägen ut ur mötesrum och vidare. Dock fungerar det under tider som dessa trots att man längtar efter den personliga kontakten. Ord som Coronaavstånd, smittskyddspeng och social distansering är komna ur vår pandemi. Ordet Pandemi är även det ett inte så ofta använt ord då det i betydelse förklaras som smittsamma sjukdomar som sprider sig till stora delar av världen.

Grinchen
Foto: Susie Jensen

Men erkänn vi har fått många bra saker efter pandemin, vi håller på att bekämpa. Äntligen har en nivå på basal hygien spridit sig utanför sjukhusen och vi vanliga människor skärpt tex. handhygien inför att man träffar andra eller tar mat i restaurangen. Tänk vad lite handsprit gör mycket när det finns tillgängligt i butiker, restauranger och framförallt när man besöker vårdinrättningar.
Tristess och ensamhet är väl ett par riktigt tråkiga nackdelar med en pandemi. Dock finns det en kreativitet som får god kraft av att inte ha så mycket att göra och den kan visa sig på många olika vis. Många är det som har renoverat lägenhet, sommarstuga och hus, en del har haft sina trädgårdar i bättre skick än någonsin. Kreativiteten har vuxit hos gemene man och hos vissa kan den ta sig uttryck i olika tilltag som gör att andra människor får nytta av detsamma. Ett härligt exempel på detta är de installationer som runt om i världen skapats på alla möjliga platser både lagliga och mindre lagliga. I Bromölla har vi under en tid fått se en av rondellerna bli smyckad med hundar, Grinchen och nu senast en camping eller kan det vara en hemester?

Camping i rondellen
Foto: Patricia Lundin

Så kan kreativiteten ta sig uttryck.
Text: Patrik Lundin

Föregående artikelVälbehövd affisch-loppis gav nostalgi
Nästa artikelMusikföreningen Blue Note – vårprogrammet klart