Kultur Karlshamns vuxen- och barnprogram för våren har släppts.

Kultur Karlshamn är kommunens avdelning för kultur och bibliotek. De har nyligen släppt sitt program för våren och det innehåller massor av spännande aktiviteter för både barn och vuxna.

”När Østdanmark blev Sydsverige, snapphanar, stormaktstid och Blekinge” är en av de stora föreläsningarna för vuxna som Kultur Karlshamn tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan kommer att hålla i under våren. Den handlar om det dramatiska 1600-talet. Det kommer handla om svenska och danska kungar, tåget över Stora och Lilla Bält och Freden i Roskilde. Historikern Marcus Bernhardsson föreläser på Lokstallarna.

”Best of Opera med Divine – eller Fredag hela veckan” är ett helt annorlunda evenemang, även det främst för vuxna, som kommer att äga rum under våren. Det är en så kallad picknickföreställning där gruppen Divine tillsammans med sin pianist kommer att framföra en föreställning full av glitter, glamour och humor. Att det är en picknickföreställning innebär att mat och dryck, även alkoholhaltig sådan, är tillåten att ta med för att ätas under tiden föreställningen pågår.

För de lite yngre finns även där föreställningar. Det kommer bland annat att gå att se på föreställningen ”Bockarna bruse” som är en del av Berättarkraft 2019. Föreställningen blandar sagoberättande med musik från bland annat nyckelharpa och svensk säckpipa. Denna föreställning riktar sig mot barn mellan två och fem år.

Utöver föreställningar finns det andra aktiviteter för barn. Det finns skapar- samt färg- och formverkstad, babysagostund och tonårsbokcirkel. Även sport- och påsklovsaktiviteter och en heldag för superhjältar. Det vill säga – något för alla!

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelVVS-företaget som svetsar så det håller
Nästa artikelEn andra SM-medalj till Emma Olsson!