Petri ”Peppe”Isenhelm.

Företaget som är licensierat och ser till att svetsarna håller arbetar med samma kvalité inom VVS.

Petri ”Peppe” Isenhelm startade sitt företag för snart ett år sedan och det förkortas RFS.

Petri Isenhelm startade Rörsvets & Fjärrvärme i Skåne AB i mars 2018. Då hade han arbetat med VVS och licenssvetsning i flera år. Att starta eget var som det är för många andra egna företagare, en dröm som blev förverkligad. Att kunna styra över sin egen tid och ta ansvar för sina egna jobb är förmåner som kommer med ett eget företag. Som licenssvetsare har han uppdrag över hela södra Sverige och då svetsar han mycket fjärrvärme och kopplar in stora värmecentraler.

Nu kommer han att satsa på mer VVS och lokala uppdrag som montering av badrum och byte av kök, köksblandare, toalettstol mm. – Det är en intressant gren av yrket när man kan fixa bytet av en toastol eller kran som läcker under förmiddagen och kanske koppla in en värmecentral på eftermiddagen, berättar Peppe.

Företaget ombesörjer även installation av hela värmesystem och kompletta installationer från avlopp till slutmontering vid nybyggnation och vid ROT-arbete. Helt enkelt är det så att ni kan få hjälp med allt som ingår i VVS.

– Mötet med kunderna är ändå det som ger mest energi. Att få hjälpa någon som verkligen behöver det är som att uppfylla drömmar. Som när jag bytte en droppande kran och man mer eller mindre blir tvingad att fika med kunden.

Peppe kopplar i fördelarskåp.

Något annat som ger energi är Peppes son Tristan som är en ivrig påhejare av pappa och att ha den stöttningen från familjen gör det enklare att orka med då dagarna för en egen företagare inte är endast 8 timmar.

– Nej många kvällar och även helger finns det uppdrag men då löser det sig med att man kan kompensera sig med ledig tid någon eftermiddag eller liknande. Säger Peppe. Man hoppas ju på att det är någon som vill ta över efter mig och då måste man visa på att det finns många fördelar med att styra sin egen tid.

Är det så att du vill att din son ska ta över företaget?

– Ja men eftersom han går i fjärde klass kan man inte veta hur det passar honom. Men det är han som kommer att få ta de besluten så klart, men får man hoppas så skulle det vara roligt att få dela med sig av erfarenhet och driva företag ihop. Med det sagt så önskar vi på INFO-Bladet Peppe lycka till och när du behöver byta panna eller kran kan du ringa Peppe.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelNär Østdanmark blev Sydsverige
Nästa artikelUpplev kultur i Karlshamn under våren