Silvermedalj till Emma Olsson och BK Revansch.

Efter guld vid ungdoms SM 2017 var det åter dags igen för, Emma Olsson, BK Revansch Sölvesborg, att kliva upp på prispallen vid 2018 års Ungdoms-SM i boxning. Denna gång blev det silvermedalj i 60-kilosklassen.

Veckan före jul arrangerades SM i boxning i Eriksdalshallen, Söders eget Madison Square Garden. Inte storleksmässigt, men med atmosfär och stämning speciellt under juniorboxningar, som under årens lopp varit medryckande och livaktigt påhejande.

I klasser med klara favoriter skräms ibland motståndare bort. Emma Olsson, som normalt boxas i 57-klassen fick ingen motståndare och valde att kliva upp en klass. Där väntade i finalen, Thelma Sagerstedt Eskilsson, BK Viljan, en jämngammal motståndare med fina meriter från internationella tävlingar ute i Europa.

Emma känd för att använda sin räckvidd och rörlighet manövrerade till en början ut Thelma med snygg teknisk boxning och tog hem första ronden efter fler antal rena träffar. Thelma drog upp tempot i andra ronden och hittade rätt med sina vänster- och högerkrokar och var nu bra med i matchen, lika efter två ronder. I tredje ronden fortsatte Thelma med sin ”gåpåarstil” och framåtanda vilket gav utslag hos poängdomarna med 4-1 och en svensk mästartitel. Silver med mersmak för Emma i denna något ovana och tyngre klass!

Nästa tävlingstillfälle blir i Golden Girl Championship 1-3 februari. En av världens större boxningsturneringar för damer, sett till antalet deltagare, som arrangeras i Borås. Tillsammans med Ida Bogren är Emma Olsson klubbens deltagare i turneringen.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelUpplev kultur i Karlshamn under våren
Nästa artikelTrygghet i Vardagen på Seniorernas Hus