Hasse, Roger och Henrik.

Karlshamn
Vi träffar VD Henrik Wiktorsson, som idag äger Colorama Österport, Janneberg, Olofström och Ronneby och han berättar lite om sitt företag.

-Jag hade arbetat här i 18 år med min bror Mats som butikschef, när jag 2007 köpte företaget som då drevs av Karlshamns Konsumentförening. Samtidigt gick vi med Coloramakedjan som är rikstäckande med 197 butiker och ägs av oss medlemmar.

Under mina 10 år som ägare har vi utökat med två butiker till och är idag 45 anställda varav 20 personer som arbetar med bland annat golvläggning, platt- och kakelsättning.
Vi levererar helhetslösningar, måleri, bygg och VVS, till både industri och konsument. Vår målsättning med entreprenadverksamheten är att hålla en hög servicenivå. Det innebär att vi även med kort varsel gör allt för att hjälpa våra kunder. En av fördelarna med helhetslösning är att kunden får en faktura istället för kanske 10-12 stycken. Våra hantverkare har dokumenterat kunnande och goda referenser och arbetar för god kvalitet och kundens bästa.

Jag och mina kolleger får ofta feedback från våra kunder att upplevelsen under och efter våra arbeten känns gedigen och professionell. Vi är väldigt noga med att vår personal utbildas kontinuerligt, oavsett om man arbetar ute på fältet eller i butiken, så ska våra kunder alltid känna att de får värdefulla tips och råd från oss.

Vår filosofi är att arbeta med kända trygga märken på varor, som Jotun, Alcro, Tarkett, Höganäs, Golvabia, Wallwisch med flera.
Vill kunden ha hjälp med t.ex färgsättning, hjälper våra inredningsrådgivare till vid ett hembesök.
Vidare har vi ju ett stort sortiment med färg, tapeter, golv, kakel, tillbehör, inredning och mer därtill. Allt våra kunder behöver för sina projekt.

Vill våra kunder utföra arbetet själva, men saknar verktyg så har vi även maskinuthyrning, såsom Golvslip, skurmaskin, mattvätt, kakelskärare, mattupptagare med mera.
Om kunden vill ha hjälp med att transportera hem varorna, så har vi utkörningstjänst, vår bil rullar dagligen med transporter inom regionen.

Hur firar ni ert 10 års-jubileum?
Vi kommer att ha olika jubileumstema under hela året. Just nu kan kunderna fynda produkter till fasadtvätt, träolja med tillbehör och plankgolv. Denna gång är det vårkampanj, vad nästa blir är än så länge hemligt.

Vad händer de nästkommande 10 åren?
Vår förhoppning är att bygga ut här på Österport. Vi har redan börjat skissa på ritningar, men inget som är klart. Det enda som är säkert är att vi kommer att finnas kvar där vi finns idag.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelSkånska Rundtouren gästar Sölvesborgs- och Boa Golfklubb
Nästa artikelPåskloppis i Gaslunda