Nu är det åter dags för Karlshamns Kammarkörs traditionsenliga julkonsert, “Nu lyser julens stjärna klar”.
År 2019 lider mot sitt slut. För Kammarkörens del återstår emellertid såväl julkonsert som nyårskonsert. Dessa båda evenemang blir avslutningen på körens 20-årsjubileum, som firats med flera konserter såväl på hemmaplan som genom en turné, som innefattade konserter i Linköping, Stockholm och Växjö.
Tillsammans med Christianstads Motettkör genomfördes också en dubbelkonsert i Bräkne-Hoby och Kristianstad i oktober månad.
Årets julkonsert, som liksom förra året äger rum i BTH:s lokaler på Östra Piren i Karlshamn, bjuder publiken på många ”örhängen” från den traditionella julrepertoaren, som Betlehems stjärna av Alice Tegnér, När det lider mot jul, O helga natt och många fler. Konsertens namn ”Nu lyser julens stjärna klar” är en dikt
av Hjalmar Lundgren, tonsatt och arrangerad av körens tidigare ledare Björn Stoltz.
Karlshamns Kammarkör startades 1999 av Björn Stoltz, diplomerad organist, kompositör och körledare. Han efterträddes 2016, vid Björns bortgång, av Justin Hazelgrove, som till vardags är verksam som körpedagog i Karlskrona.
Kören har under sina 20 år genomfört 200 konserter i Sverige och i ett flertal europeiska länder. Under det kommande året väntar nya utmaningar.

Konserten äger rum i Högskolans lokaler, A-huset (deltat) på Östra piren i Karlshamn den 21:e december och börjar kl. 18.00.
Förköp av biljetter på Lundins Bokhandel i Karlshamn. Resterande biljetter säljs konsertdagen vid entrén.
Glöm inte heller Nyårskonserten i Pro Musicas regi måndagen den 30:e december kl. 19.00 i Carl Gustafs kyrka.

Foto: Pressbild
Föregående artikelFloras julmarknad, välbesökt och uppskattad!
Nästa artikel9 av 10 höjer betygen med Allakando läxhälp i Stockholm, varför?