Moa Rolfsdotter kom på idén om en radiojulkalender

Karlshamn
Moa Rolfsdotter har haft en idé om en radiojulkalender i flera år.
Det var först nu under pandemin som Moa tillsammans med styrelsen kom fram till att det är ett perfekt alternativ istället för Lilla kulturdagen som blev inställd.
Tillsammans med sin mamma Pernilla Andersson har Moa engagerat alla barngruppsledare i projektet Rädda julen. Det är Teatersmedjans barngruppsdeltagare som medverkar i radiojulkalendern. Povel Andersson spelar tomten och Sofia Prytz spelar tomtemor.
Varje grupp har skrivit och spelat in två till tre avsnitt och de har hamnat på tomtens stygglista. I varje avsnitt är det något som försvinner och på uppdrag av tomten måste grupperna leta upp ledtrådar och samlas vid tomtens verkstad så att mysteriet kan bli löst. Radiokalendern spelas in i deras uppbyggda studio och barngruppsdeltagarna tycker att det är spännande med något nytt och är nyfikna på kommande avsnitt och hur resultatet kommer att bli.

Moa Rolfsdotter berättar att alla medverkande har visat ett stort engagemang och barnen har själva fått bestämma vilka de vill spela och vad som ska försvinna. – Det är jättehärligt att se att kreativiteten flödar hos barn och unga, och det är kul att göra det möjligt att visa upp även om man inte kan ha publiken framför sig på samma sätt, säger Moa Rolfsdotter.
Felix Rolfsson som är 18 år och går på medieinriktningen på Väggaskolan har hjälpt till med inspelning och klippning. Vinjetten samt bakgrundsmusik är skriven av Victor Berg och papperskalendern är designad av Johan Jansson.
För endast 100 kr kan man köpa kalendern på www.teatersmedjan.se/jul och stötta deras barn och ungdomsverksamhet.

Text: Veronica Palmgren
Foto: Johan Jansson

Föregående artikelAttraktivare Vinslöv
Nästa artikelBromölla kommuns skolor i Coronatider