SvängStars spelade på scen under eftermiddagen

Svängsta

Det har varit Svängsta dagen i Haldaparken där det bjudits på musik, utställningar, försäljning med mera. Kersti Gustafsson stod från Studieförbundet Vuxenskolan och bjöd på svampsoppa och gjutjärnsbröd med nässelpesto. Kersti berättar att hon har kurser på Studieförbundet Vuxenskolan i både svampkunskap och örter och salvor.

Svängsta har en egen flagga

I kursen svampkunskap kan man lära sig om skogens guld, det vill säga svamp där man får lära sig både teori och praktik. I kursen Örter och salvor får man från vilda och odlade örter lära sig hur man gör salvor och tinkturer. Det rekommenderas verkligen att gå någon studiecirkel för det är stort utbud och något för alla. Vad sägs om konstgrafisk tryckteknik, sandgjutning i glas, skapa med återbruk till din trädgård, praktisk beskärning av träd och buskar, navigation, lär dig göra färsk pasta och vedugnsbakning.

I Studieförbundet Vuxenskolan studiecirklar kan man lära sig att göra salvor av örter

I andra stånd på Svängsta dagen såldes det betongalster, honung, växter och blommor med mera. Även andra föreningar fanns på plats, bland annat Karlshamns riksteaterförening, Svängsta trädgårdsförening, och Djurskyddet. Svenska kyrkan hade flera olika aktiviteter för barnen, där man bland annat skulle gå på plankor med snören där man genom samarbete kunde ta sig framåt. Barnen fick räkna eller säga höger och vänster för att få in rätt teknik för att flytta samma fot samtidigt, vilket gav många skratt.

Det såldes olika betongalster

Där fanns även brandbil på besök där barnen kunde provsitta och leka brandbil. De blev så upprymda av lekandet att de till sist tyckte att deras mamma kunde sätta sig i förarsätet för att köra. Mamman var dock inte lika intresserad av att leka brandbil.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelHundmarsch arrangerades över hela Sverige samma vecka
Nästa artikelEnergitjuvar – att synliggöra skadliga mönster! Succé föreläsningen nu i Sölvesborg