Karlshamn
Den 12 februari år öppnad Susanne Nordin Gummesson dörrarna till sin egen lilla oas hemma i huset i Karlshamn. Här erbjuder hon klassisk massage, hand- och fotmassge, aromainpackning och andra Spabehandlingar. Intresset för kroppen har alltid funnits där.

Susanne har varit gympaledare, tränar på gym, dansar och går långa promenader vid havet. I närmre 27 år jobbade hon på Ifö Sanitär i Mörrum och upplevde att industriarbetet tärde på hennes kropp. Hon märkte av slitage och bestämde sig för en förändring. Hon har ju många år kvar att jobba. Hon påbörjade en friskvårdsutbildning på Valjeviken i Sölvesborg och är idag diplomerad Friskvårdskonsult och Hälsopedagog. Som anställd på Ronneby Brunn har hon erfarenhet av behandlingar och har genom detta insett att det ofta är mer som kunderna söker. Inte bara själva massagen eller behandlingen, utan mer hälsovägledning.

-Jag erbjuder inte bara behandlingar, säger Susanne. Jag hjälper till att finna lösningen på varje problem. Vardagsmotionen kan göra susen. Att röra sig lite mer eller stretcha när man har suttit ned en hel dag kan hjälpa mycket.

-Det är det enkla som är jättebra, säger hon. Man kan behöva en komplettering till de problem som inte syns. Då är hälsovägledning rätt. Eftersom att jag själv upplevt slitna muskler och leder, så upplever jag att kunderna känner ett större förtroend för mig, eftersom att jag vet vad jag pratar om.

Susanne har ett brett utbud av behandlingar. Här erbjuds hand- och fotmassage, ansiktsmassage, aromainpackningar, rengöring för ansiktet och massage med heta stenar. Den sistnämnda metoden är helt ny. Susanne har testat den ett par gånger och efterfrågan på denna är redan stor.  Detta är en massageform där man använder sig av varma stenar som ett verktyg i själva massagen.

Fördelarna med att gå till Susanne är att det är lugnt. Eftersom hon har det hemma så behöver man inte leta parkering, kunden kan komma som den är och hon är väldigt flexibel med sina tider.

-Jag använder mig av Boka Direkt via min hemsida. Där ser kunden vilka tider som är lediga och när jag kan ta emot. Men skulle det finnas önskan om andra tider så går det snabbt att lösa.

Även företagskunder har hört av sig och Susanne har redan nu ett par förfrågningar som ligger ute.

-Hos mig finns plats för alla olika människor, säger Susanne. Jag vill vare en del av kundens friskvård och hjälpa till.

 

Text & Bild; Johanna Andersson Lindbom

 

Föregående artikelLottakåren- för ett säkrare och tryggare samhälle
Nästa artikelBräknetrampen – en tur för alla