Bräkne Hoby
Den 16 maj är det snart dags för Bräknetrampen igen. För sjunde året i rad erbjuds det olika sträckor att bemästra för cyklister i alla åldrar. Bräknetrampen är till för alla och har därför även i år bjudit in cyklister med funktionsnedsättning till detta. Sträckorna som cyklisterna erbjuds ska rikta sig till alla.

-Det finns något för alla, säger Ingegerd Lindén, projektledare för Bräknetrampen. Här ser vi alla de sorters motionärer, familjer som cyklar med fikakorgen, elitcyklister som bemästrar de långa sträckorna och de äventyrliga som testar terrängen med sina mountainbikes på en sträcka som innehåller mer skogsterräng än de andra sträckorna.  En del av elitcyklisterna som deltar i Bräknetrampen ser detta som en uppladdning inför Vätternrundan. På varje sträcka kommer det finnas besöksmål, som är frivilliga, där man kan stanna och vila.

-Meningen med Bräknetrampen är att man ska få en upplevelsedag, säger Ingegerd. Att få cykla ut en dag. I år kommer man lägga en del fokus på handikappidrotten och då i syftet av att titta på tillgänglighet och idrottsmöjligheter. Blekinge Handikappsidrottsförbund, kommer finnas på plats och demonstrera olika sorters specialcyklar. Det kommer finnas möjlighet att prova cyklarna och även låna paracyklar för att kunna delta i loppet.

Även äventyraren Aron Andersson kommer finnas på plats för att både delta och hålla en liten föreläsning i samband med loppen. Aron är sedan unga år förlamad i båda benen men detta har inte hindrat honom från att åka Vasaloppet, simma Vansbrosimmet och delta i både Lidingöloppet och Vätternrundan. Han här även bestigit Kebnekaise.

Text: Johanna Andersson Lindbom

Bild: Mats Harrysson

Föregående artikelSusannes Hälsorum – en plats för alla
Nästa artikelYtterligare en optiker hos Asarum Optik