Bild: Paul Karlsson

För oss som bor i Karlshamn så innebär vecka 29 bara en sak. Sång, dans, glädje, marknad och uppträdanden av lokala och folkliga artister. Nu är det snart dags igen.

Foto: johnlundvik.se

Östersjöfestivalen 2018 är här och festivalen har i vanlig ordning något för alla smaker att erbjuda. Vi kan förvänta oss en hel del av årets festival. I traditionell ordning så öppnas festivalen med konserter på stora scenen då torget spärras av för de som inte har köpt någon biljett. Årets stora dragplåster är den internationella storstjärnan Anastacia som blir den andra konserten på stora scenen. Inleder gör John Lundvik (känd ifrån bla Melodifestivalen). Efter Anastacia är det den svenska hiphop- och reggaeartisten Kaliffa som intar scenen för onsdagens avslutande konsert.

Förövrigt så är det även på andra områden som festivalen dras igång lite grann. Smakfestivalen och Musiktältet nere vid Näsviken är igång redan under den första dagen. Och kulturkvarteren har en utställning och lite musik på på Museigården.

Foto: ostersjofestivalen.se

På torsdagen så är det första man får se på torgscenen Nöjeskompaniet tillsammans med Willy Björkman (Bygglov). Sen blir det utdelning av kulturstipendium följt av invigningskonsert med bla artisterna Sonja Aldén och Andreas Weise. Karlshamnsbandet Ocean kommer att avsluta kvällen på torget. Nere vid Rosengården drar Barnens Festival igång ledd av Robin ”Rocko” Falck. Där kommer det att bjudas på diverse aktiviteter som tex jonglören Johan Wellton (Talang Sverige), Pettson & Findus och en sång & danstävling med Bamse. Slapstick-akrobatik med Jecko & Jessie, buktalerskan Zillah och hennes apa Totte och mycket annat festligt kommer att erbjudas för barnen under kommande dagar vid Rosgården.

Foto: unitedstages.se,

Idolvinnaren Chris Kläfford och Rockabillybandet The Refreshments gästar även Rosengården i samband med bilutställningen som ska vara där på fredagen. Melodifestivalen artisten Dotter kommer att uppträda på torget när P4 Nästa drar igång sina sändningar. Allsång blir det senare med Shirley Clamp, Lotta Engberg och Lasse Holm. Senare dyker även Melodifestivalfavoriterna Rolandz upp på scenen och den brittiska blues- och rockgitarristen Joanne Shaw avlutar stora scenens aktivitet.

Foto: wellsmusic.se,

Lördagen avslutas med förra årets succé “Stjärnglans” där Robert Wells denna gång har med sig bla artisterna Roger Pontare, Joacim Cans och Melodifestivalenstjärnan Emmi Christensson. Swimrun går även av stapeln denna dag och prisutdelningen sker sedan på stora scenen innan “Stjärnglans” showen drar igång. Nu håller vi bara tummarna för att vädret blir skapligt så att paraplyerna får stanna hemma.

Text: Paul Karlsson
Bild: Paul Karlsson, unitedstages.se, johnlundvik.se, wellsmusic.se,
ostersjofestivalen.se

Föregående artikelNäsums scoutkår äventyr i fjällen
Nästa artikelFamiljedag i Bellevueparken