Det gamla Marsloppet är tillbaka i ny upplaga för tredje året i rad. IF UDD bjuder in INFO-Bladets läsare till UDD-loppet.

Det spelar ingen roll om du gillar att springa en lång bit eller kort bit, tävla eller bara motionera, UDD-loppet har något för alla. Med sina tre olika distanser för vuxna och loppet för barn blir det en fullspäckad dag i friidrottens tecken.

Vill man tävla är loppen kontrollmätta och kommer att utföras på ett korrets vis, så om någon slår rekord så kommer det att gälla på riktigt. Det är alltså ett seriöst och godkänt lopp med professionell utrustning. Skulle man däremot inte vilja tävla så går det ju självklart bra att anmäla sig till motionsloppet istället.

I år har IF UDD lyft konceptet och bjudit in aktörer som kan tillgodose de som närvarar med god fika och mat. De har helt enkelt gjort det mer publikvänligt.
Årets barnlopp ligger på 500 meter och medaljer delas ut. Detta är dock inte det enda som barn kan göra, utan de kan även få testa på friidrott, göra ansiktsmålning inför loppet och måla sin egen tröja som ingår i priset för loppet.

Föredrar man att springa i lag så går även det. Då anmäler man sig som ett tremannalag i motionsklassen och sammanställer efteråt sina placeringar till en lagplacering. Detta går dock inte att tävla i utan är mer som en lagutmaning, istället är man med i en utlottning av priser.

Förra året var det runt 150 löpare medan man i år satsar på över 200. Håkan Malmros som är en av de ifrån IF UDD som håller i det berättar att loppet kommer att gå ut mot Vettekulla och att det är en mycket vacker natur man springer i.

– Det är en fantastisk natur med hav och skog och lite åkrar, berättar han.

UDDloppet kommer att äga rum i början på april.

Text: Emma Selan
Bild: IF UDDs Facebooksida

Föregående artikelGunnar Asplunds liv och verk
Nästa artikelVisans Vänner firar 40 år