Världen
Det är väldigt svårt att komma på vad man ska skriva om just nu. Som jag tror att alla vet, så har vi en smitta som härjar i världen. Den undanröjer alla evenemang och allt skoj som ska hända. Allt som jag kan sätta på papper.
Jag skulle kunna skriva om Corona och om hur nördar kan använda sig av den här tiden till att skapa och använda sig av sin kreativitet. Det har jag dock redan både skrivit, pratat och spelat in podcast om.
En slags hopplöshet fyller mig sakta men säkert. Trots att allt jag ser fram emot flyttas längre och längre bort så har jag inte tråkigt. Jag har alltid något att göra. Jobbet kallar fortfarande, vi spelar fortfarande in podcasts. Jag skriver på ett flertal filmmanus och på något som kanske kan bli en roman i framtiden. Vänner och familj, hjälper jag så gott jag kan samtidigt som jag försöker hålla en lagom fysisk distans. Jag märker knappt av att världen är som den är när jag grejar. Det finns för mycket att göra, för mycket roligt att skapa men trots det så ligger den här känslan av hopplöshet och trycker. Vad jag än hittar på så finns det inget jag kan göra.
Är jag orolig? Ingen vet vad som kommer hända, hur saker och ting kommer se ut i en post-Covid värld. Kommer biograferna dö ut? Kommer vi föralltid vara rädda för att samlas i större grupper? Vad betyder det för festivaler, folkfester eller högtider? Kommer mina nära och kära att klara sig? Kommer jag att överleva? Jag har massor av frågor men bara ett svar. Det är klart att jag är orolig.
Jag känner mig inte direkt på topp i dessa tider, snarare ganska nere. Det finns som sagt inget jag kan göra åt saken. Vanligtvis så brukar jag må bättre när jag får se en ny film som jag har sett fram emot men det är en säkerhetsfilt som jag inte kan använda mig av nu. Våra podcasts som vi gör, Nerdfriendly, Lokal Kult och Reflex, hjälper faktiskt. Det ger mig alltid ny energi när jag får diskutera ämnen jag älskar och intervjua intressanta människor. Energi som jag försöker dela med mig av till de som lyssnar på våra avsnitt av internetradio. Jag hoppas att folk blir uppspelta och inspirerade av att ta del av Nördvänligts skapelser. Att någon använder det vi gör för att fly från verkligheten nu när verkligheten inte är på topp.
Den här texten kanske inte är superupplyftande i och för sig, men hej, jag hittade något att skriva om i alla fall.
Gör dig hörd, var en nörd.
Text & Foto: Alexander Lewin
Föregående artikelJorden Runt-loppet för en bättre värld
Nästa artikelBoön – ett naturreservat med historia