Eleverna visar upp sina plakat tillsammans med Jalmar Sjöberg, utanför Karlshamn Fightcenter
Karlshamn
”Jorden Runt-loppet för en bättre värld” arrangeras av World’s Children’s Peace Prize och är en manifestation som går ut på att miljontals barn runtom i världen går 3 km, med målet att tillsammans tillryggalägga 100 varv runt jordklotet.

Jalmar Sjöberg håller i lektionspass

I Sverige deltar Sveriges Olympiska Kommitté med olympiska idrottare som kopplar de olympsiska idealen till arbetet för barns rättigheter. Karlshamns waldorfskola är sedan många år med i WCP, som är en världsomspännande organisation som arbetar för barns rättigheter. Varje år röstar barn över hela världen fram en barnrättshjälte, som mottar sitt pris på Gripsholms slott under högtidliga former.
Karlshamns waldorfskola fick i år besök av Jalmar Sjöberg, som höll i två lektionspass med eleverna och även deltog i marschen. Sjöbergs första pass handlade om de olympiska värderingarna, om OS, vad det kommer från och om FN:s global målen de jobbar för hållbar

Utanför Karlshamns waldorfskola

utveckling. Det andra passet handlade om brottning och om Sjöbergs bakgrund. På slutet fick eleverna lära sig ett nybörjarkast, och de som ville fick prova. Skolans rektor Katarina Pattberg Miller blev omkullkastad av en nöjd elev i årskurs 6.
Därefter marscherade eleverna genom Karlshamn med plakat och slagord för barns rättigheter. Eleverna var mycket nöjda med dagen och är nu i full gång med att förbereda sig för årets omröstning, där årtiondets barnrättshjälte ska koras.

Mer information finns här:
https://worldschildrensprize.org/
Text & Foto: Corneluis Fisher
Föregående artikelSjöfartsmuseum som lockar turister från när och fjärran
Nästa artikelSkapandet ger energi