Camilla Linnér Foto: Malin Jahnson
Karlshamn
Det är en speciell tid där många människor sitter själva hemma och är isolerade på grund av pandemin. Då bestämde sig Andreas Åkervall och Camilla Linnér för att göra något för att kunna hjälpa till.

Andreas Åkervall
Foto: Elon

De startade en ideell samtalstjänst som alla kan ringa till för att få prata en stund. Idén kom de fram till när de satt och bollade tankar, och eftersom Andreas arbetar med tekniska lösningar som på ett enkelt sätt kan sammanföra människor så bestämde de sig för att starta en växel.
”Syftet med Coronaluren är att vi vill att de medmänniskor som känner oro, ensamhet, vill dra ett skämt eller helt enkelt kanske höra en röst ska få möjlighet att prata med en annan medmänniska” säger Andreas Åkervall och Camilla Linnér. Det är privatpersoner som på ideell basis tar emot samtal och de finns utspridda i hela landet. I nuläget är de uppe i 100 samtalsmottagare och responsen har varit helt fantastisk och mycket uppskattat av både samtalsmottagarna och de som ringer in till Coronaluren. Det finns en stor vilja från samtalsmottagarna till att vilja bidra med något värdefullt och för att hjälpa sina medmänniskor i rådande situation. Antalet inringare ökar hela tiden och de ser att behovet av att få prata med någon är stort. Att ringa till Coronaluren är gratis och de kan inte se från vilket nummer man ringer ifrån.
Telefonnumret man kan ringa är 010 – 344 04 02 alla dagar i veckan, och det går även bra att anmäla sig som samtalsmottagare om man känner att man har tid till att hjälpa en medmänniska med en god gärning.

Text: Veronica Palmgren
Föregående artikelJordens dag hyllades i Järnavik
Nästa artikelTeatersmedjan – en plats för utveckling, gemenskap och lek.