Så här mycket skräp hittades på en timme.
Bräkne-Hoby
Ett 10-tal personer slöt upp för att genomföra strandstädning på Jordens dag den 22 april. Ett lyckat event där man på en timme fick ihop en stor hög med skräp som hittades bland annat längs havet, bland båtar på land och diken längs vägen.

Elvira Palmgren och Camilla Karlsson hjälps åt att plocka skräp

Pensionat Järnavik har haft städdagar förut men inte i samband med jordens dag. De skapade eventet för människor som gillar Järnavik och som är måna om sin plats runtomkring. Ninni Norberg Pfeifer tycker att hållbarhetsfrågor är viktiga och att vara rädd om miljön.
Alla som plockade skräp spridde ut sig för att kunna genomsöka ett så stort område som möjligt. Man fick varsin sopsäck och plasthandskar och så var det bara att gå på

Makarna Ninni och Lars Norberg Pfeifer som arrangerade dagen

skräpjakt.
Camilla Karlsson var en av deltagarna och eftersom hon bor i närheten ville hon komma och hjälpa till. ”Naturen är fantastiskt fin och det är trevligt att göra något tillsammans” säger Camilla.
Under kvällen hittade man plast, fimpar, plastdunkar, glas, burkar med mera. Elvira 4 år, var mycket engagerad och tyckte att det var roligt att leta skräp. Efter skräpplockning bjöds det på sponsrad korv med bröd i trädgården. Allt skräp hälldes ut på en presenning och det är förvånansvärt mycket skräp man kan hitta på en timme.
Jordens dag skapades redan 22 april 1970 av Gaylord Nelson i USA för att uppmärksamma världens miljöproblem. Häftigt att man exakt 50 år senare får hjälpa till i Järnavik att bidra till en bättre miljö för både djur och människor.

Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelHALLÅ DÄR… Bengt Lindgren – Ny kassör i kulturföreningen Borres Vänner
Nästa artikelRing Coronaluren om du behöver en pratstund