Carita Swanteson tillsammans med Susann Hammad, marknadschef på Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Mjällby – Under Kulturkalaset pågår massor av aktiviteter där man kan uppleva Sölvesborgs kulturliv. Sölvesborg-Mjällby Sparbank vill att fler kommuninvånare ska få uppleva detta. Därför begav dom sig ut på turné till kommunens alla äldreboenden.
INFO-Bladet besökte äldreboendet Tärnan som ligger i Mjällby, när vi kommer dit är det full aktivitet bland de boende. Här var det målarverkstad där Caroline Malmsjö, konstnär och kreatör, höll i workshop för de äldre. Alla fick vara med och måla, teckna och skapa. Här fanns även representanter från banken.
– Vi vill ge våra äldre en guldkant i tillvaron, att alla ska få ta del av det stora kulturutbudet som finns i Sölvesborg. De får känna glädje, närhet och gemenskap. Därför gör vi denna turnén, berättar Stefan Ohlsson VD på banken.
– Samtidigt som vi arrangerar detta så passar vi även på att bjuda på kaffekalas med Sparbanksbakelsen, som säljs på Ritz konditori. 18 kr per såld bakelse går till Lions i Sölvesborg. Detta är en del i vårt 180 års firande som bank, säger Stefan Ohlsson.
Aktivitetssamordnare på kommunens äldreboenden, Lukas Wägbo berättar:
– Vi har ombud runt om på våra boenden som kommer med idéer på olika aktiviteter och socialt innehåll. Jag sätter sedan ihop olika program och övergripande aktiviteter för att lyfta in det som händer i samhället till boendet. Inför kulturkalaset har vi ett helt program där målarverkstaden är en del av det.
Carita Swanteson, boende på tärnan berättar om sina upplevelser för dagen:
– Att måla är inget jag har som större intresse, men jag har alltid varit intresserad av textil. Att komma hit är trevligt och viktigt tycker jag. Att känna gemenskap med andra, och det märks även nu när kulturkalaset kom till boendet.
– Det är inte bara de äldre som får ta del av vår turné under Kulturkalaset, vi arrangerar till exempel även denna dag en aktivitet för de yngre. En magi-show med Douglas Nordenbelt och Vilgot Michelin på Bokelundsskolan, avslutar Stefan.

Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelMycket på gång hos Kvinnojouren i Karlshamn
Nästa artikelResebyrå sadlar om och blir mer nischad