Många anslöt sig till torget för att lyssna till musik från Karlshamns Musikkår och Karlshamns Musikskola som bjöd på konsert.

Den 18 maj spelades det av över 240 olika blåsorkestrar runt om i Sverige, Karlshamn var en av de platser där det bjöds på musik.

– För första gången är det en nationell begivenhet, berättar Peter ”TrumPeter” Svensson som var på plats.

Det var en bra vårdag denna lördagen då det kom glada toner från Karlshamns Musikskola och Karlshamns Musikkår som deltog på Blåsmusikens dag.

Det var ca 35 personer från Karlshamns Musikkår som marscherade genom staden och Musikskolans olika blåsorkestrar slöts upp för en gemensam konsert på torget på förmiddagen. Från Musikskolan deltog Sammanslaget, det är de elever som spelar Blås -och Slagverksinstrument i mellanstadiet som då bestod av 35 elever. Även högstadieorkestern Tryck & Blås deltog med cirka 25 elever.

– Det var nästan 100 musikanter på plats, varje orkester fick spela tre låtar var, senare spelade dom tre gemensamma låtar och det blev riktigt effektfullt och ett bra drag på torget, berättar Peter.

Bland musikanterna var det en bred spännvidd på de olika åldrarna, den yngsta eleven var 10 år och äldste Musikkårsmedlemmen ca 70 år! Avslutar Peter, som tycker att det blev ett lyckat evenemang.

Text: Daniel Sverkersson
Foto: Peter ”TrumPeter” Svensson

Föregående artikel”Mannen i Skogen”, folkets hus i Olofström 14 maj
Nästa artikelMöte med Lisa – medlem i MejDej – kooperativet 25 år