Kören har en härlig glad energi

Karlshamn
Kören Joyvoice underhöll förbipasserande utanför Citygallerian med ljuva toner och rörelser. Det var många som stannade upp för att ställa sig och lyssna en stund.
Konserten varade i trettio minuter och kören smittade av sig med sin positiva energi och glada skratt emellan låtarna. Det bjöds på låtar såsom Marie Fredrikssons Tro, Miss Li´s Lev nu dö sen och Ted Gärestads Himlen är oskyldigt blå. Det märktes att konserten var ett populärt inslag på gågatan där många tillkom för att lyssna på den livliga och medryckande musiken, blandat med både rock och popmusik. Det blev även ett Queen medley där man kunde lyssna på Radio Ga Ga där publiken klappade med. Sedan kom I want to break free och We will rock you. Konserten avslutades med Stilla natt då hela kören ställde sig på rad. När sången var slut önskade de alla lyssnare en god jul. Det var en stämningsfull konsert och publiken var rörande överens om att det var bra låtval och någon passade på att ha lite musikgympa för att hålla värmen.

Många nyfikna besökare stannade upp för att lyssna

Kören Joyvoice har funnits i Karlshamn några år och leds av Maria-Therese Davidsson. För att vara med i kören behöver man inga förkunskaper och alla kan vara med. Under repen har de ibland varit upp till 60 personer men eftersom det är pandemi blir det lätt bortfall när någon är sjuk. De har deltagare som kör ändå från Tingsryd för att de tycker att kören gör dem så glada. – Det spelar ingen roll hur trött man är innan man kommer dit. När man kommer därifrån är man pigg igen, berättar en deltagare. De tycker även att det är en utmaning och roligt. Under ett körrep börjar de med uppvärmning av sin kropp, andning och magstödet med hjälp av övningar så att de kan slappna av. Sedan sjungs det i skalor och uppsjungningslåtar som tränar gehör och avslutas med att sjunga terminens låtar. Joyvoice använder inga noter utan deltagarna lär sig musiken genom en app där man kan lyssna på stämmorna och musikbakgrunden samt att de under körrepen kan härma ledaren Maria-Therese Davidsson. Varje termin avslutas med ett uppträdande som är frivilligt att deltaga i och det var just detta uppträdande som förbipasserande kunde lyssna på denna vintriga kväll utanför Citygallerian.

När kören sjöng Stilla natt ställde de sig på rad

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelUrklipp från INFO-Bladet 2013 – Konstgräsplan på Ivöstrand invigd
Nästa artikelLikstenen