Söndagen den 30 juni var det premiär för Pippi Långstrump på de sju haven i Bellevueparken i Karlshamn. Bakom produktionen står Elin & Mats Sandelius, Sandelius Kultur & Nöjen.

En strid ström besökare, i alla åldrar, anlände till parken i den härliga sommarvärmen. I parken fanns en hel rad aktiviteter i sann ”Pippianda”, såsom Ponnyridning, Pippis Pannkaksbuffé, inte-nudda-marken-bana, sockerdricketräd m.m. Igenkänningsfaktorn var stor och de kända karaktärerna som t.ex. Tommy & Annika, Prusseluskan, Kling & Klang och Bovarna Dunder Karlsson och Blom minglade, till besökarnas förtjusning, runt i parken i god tid innan föreställningen satte igång. Pippis häst Lilla Gubben var också på plats och många passade på att klappa på hästen som tillhör världens starkaste tjej.

När alla satt bänkade och teatern skulle starta, blev det utlottning av bla en Pippitröja till den som gissat rätt antal flaskor i Sockerdricketrädet.

Sen kom äntligen Pippi! Med sång, musik och härligt skådespel, var ensemblen Astrid Lindgrens berättelse trogen. Kling och Klang jollrades bort av Pippis lekfulla karaktär, Prusseluskan gav till slut upp med att skaffa ett nytt hem till Pippi och bovarna fick varsin guldpeng så att de kunde äta sig mätta på restaurang.

Efter ca 45 min var det paus och då kunde besökarna fylla på med lek och fika i parken. Efter pausen kom sjörövarna in på scen och äventyret på de sju haven kunde fortsätta.

Vi på INFO-Bladet tackar för en fantastisk föreställning och rekommenderar den varmt till alla våra läsare.

Text: Paula Lundin
Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelPopulär Hantverksdag återvände för 31:e gången
Nästa artikelGör ett besök på Ifö Center i sommar – fullspäckat program