Härligt parkhäng på Rosenfesten, upp mot 400 personer kom och gick under festivalen under dagen.På scen: Typewrites. Foto: Jennifer Tónlist
En utav arrangörerna Jennifer Tónlist, som dessutom spelar i bandet Good Neighbors. Foto: Paul Karlsson

Karlshamn
En ny musikfest har sett dagens ljus i Karlshamn. Bakom arrangemanget står Jennifer Tónlist tillsammans med Musikforum Karlshamn.

Under lördagen den 5 augusti arrangerades Rosenfesten för första gången. Detta vid Snäckan i Rosengården. Alla som ville, kunde ta med sig familjen och en fikakorg för att gå och lyssna till musik framförda av lokala artister och ha en skön dag i parken.

Festen arrangerades för att belysa lokala musiker i Karlshamn. Att skapa en samlad parkfestival. Jennifer Tónlist som själv spelar i ett band berättar:

En av medlemmarna från Dampungarna som spelar covers av bl.a Ebba Grön och Ramones. Foto: Paul Karlsson

– Eftersom Äggstockfestivalen ligger på is och Östersjöfestivalen är i stort sett den ända festivalen att synas på här, så kändes detta som ett jättebra tillfälle för artister att framföra sina talanger, vi vill även att det ska hända lite mer i Snäckan.

Det var dessutom gratis att besöka evenemanget som pågick under dagen fram till midnatt.

Artister som uppträdde var bland annat Good Neighbors, Dampungarna, Kånkenfånken, Time Dwellers, Förinta, m.fl.

-Vi har bara hört positiva kommentarer om evenemanget, att det var ett kul initiativ. Trots spridda skurar hade vi upp mot 400 besökare som kom och gick under dagen. Vi hoppas att vi ska kunna arrangera Rosenfesten igen i framtiden, säger Jennifer.

Bandet Förinta avslutade Rosenfesten. Foto: Paul Karlsson

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Paul Karlsson & Jennifer Tónlist

Föregående artikelTemadag om digitalisering i skolan
Nästa artikelNy familj i Gustavslund