23–24 november invaderas Play House i Bellevueparken i Karlshamn av katter.

Då blir det en kattutställning där tre internationella domare kommer att döma ca 80 katter per dag i kategoriutställningar. De flesta raserna kommer att vara representerade, bland annat semilånghårskatter, norsk skogskatt, sibirisk, birma och ragdoll samt korthåriga. Även huskatter kan ställas ut utan formell stamtavla men då finns det lite andra regler. Domarna gör bedömningar efter en rasstandard på utseende. De kollar då efter hur öronen sitter i förhållande till resten av huvudet, kollar på kattens färg och ögon med mera sedan räknas den totala poängen ut.

Fika kommer att finnas till försäljning och i montrarna kommer det att finnas försäljning. Katten Sören Fernström kommer att finnas i en monter. Han är Sveriges mest klappade katt och åker runt till olika kattutställningar och marknader tillsammans med sin matte och husse. Mot betalning får man klappa Sören och pengarna går oavkortat till olika katthem som i nuläget är uppe i en kvarts miljon kronor.

För att få många besökare väljer Min kattklubb att hålla låga entréavgifter. Min kattklubb bildades 2006 av 7 personer från andra klubbar som ville göra något gemensamt för att de tyckte att det var för mycket inriktning på tävlande. Dan Mikkelä har hållt på med kattutställningar sedan 1988. De har sin verksamhet i Skåne och Blekinge och klubben är anslutna till SVERAK, Sveriges Kattklubbars Riksförbund. Dan Mikkelä vill även informera om att det är viktigt att id-märka sina katter med ett microchip och registrera i id-registret för att lätt kunna se vem som är ägare om katten skulle komma på villovägar. Alla sorts katter kan registreras. Katternas status i samhället måste höjas. För mer information se deras hemsida minkattklubb.se.
Text: Veronica Palmgren
Foto från tidigare evenemang: Dan Mikkelä
Föregående artikelGolf i annan tappning – tre klubbor plus putter
Nästa artikelMötesplatsen för pensionärer