Fr.v. trean Roger Arvidsson, segraren Åke Södergren och tvåan Gunnar Nilsson.
Tävlingsformer inom golfen finns i otaliga varianter utanför ordinarie regelverk, mer lekfulla och jippobetonade. Dagg-Patrullens årliga tilldragelse spelades den 8 oktober, enligt en sådan senare variant, i ett stilla höstregn.

Tre klubbor och en putter tillhör den lekfulla kategorin. Att klara spel med 4 klubbor istället för normala 14 klubbor sätter prov på spelarens känsla och variationsförmåga. En spelform som verkligen är perfekt träning! Ja, vilka tre klubbor väljer nu spelaren? Frågan går vidare till några av deltagarna i gruppen som ser förhoppningsfulla ut inför denna batalj.  – För min del säger, Jan Persson, är det fairwaywood 5, järn 7 och en pitch som gäller.  – Jag provar nog med en hybrid 7 i stället, annars samma, fortsätter Anders Johansson. Ja, det ser ganska snarlikt ut i valet av klubbor och en intressant tävling tar sin början.

Kanonöppning på hål 1 av Tommy Vilhelmsson, galant inspel 3 meter från flaggan och   hygglig birdiechans som naturligtvis sänktes! Nästa birdie kom på hål två, då var det Lars Olsson som med en dryga meter lång putt satte bollen i hål. På hål 3 var det dags igen där Roger Arvidsson satte sin första birdie. Han var säkerheten själv, med sin favoritklubba Pingdrivern, och spelade gedigen golf såväl på ut- som inrundan. Han toppade med två birdie i rad på hålen 8 och 9 och tredjeplatsen var ett faktum. En som också spelade bra från tee var Gunnar Nilsson, som inledde första nio med 34 slag. Han fortsatte med att på inrundan göra en ”monsterputt” på 25 meter för birdie på hål 16.  Övertygade också sista nio hålen och tog hand om silverplatsen. Segrade blev Åke Södergren som visat god form innan tävlingen. Åke öppnade första nio på 31 slag och gjorde det mesta rätt, framför allt suverän puttning. Många birdiechanser radades upp och tre sattes på hålen 3, 9 och 11.
Text & Foto: Ingvar Jagestad
Föregående artikelMusikens Läkande Kraft för det lilla barnet
Nästa artikelMin kattklubb arrangerar internationell kattutställning