Mingel på torget och Drottninggatan.

Redan vid femtiden så börjar Karlshamn att fyllas med folk lördagen 5 september då det nalkas Kulturnatt i vanlig traditionell ordning.

Hela staden var vackert upplyst av marschaller och eldkorgar vilket skänkte ljus åt den kalla oktobernatten. På torget bjöds det på linedance och livemusik ifrån diverse olika lokala förmågor.

Bland annat intog grupperna Syndromet, Sidizens och Time Dwellers scenen då mörkret började att nalkas. Blev man hungrig och befann sig på torget så fanns Musik i Carlshamn på plats så att man kunde köpa soppa eller ostmackor.

På Citygallerian var det full aktivitet med fiskdamm för barnen och även skatt-jakt på bibliotekets barnavdelning. På bibliotekets vuxenavdelning en trappa ner kunde man bevittna en föreläsning av skådespelerskan Katarina Ewerlöf där hon berättade om ljuduppläsning av böcker.

På Rockos Konditori hade Magnus Nilsson och Simon Carlegrund en foto och konstutsällning under hela kvällen. På ABF fram till sent på kvällen kunde man uppleva livemusik, titta på konstutställningar och ta del av hur bokbinderi går till. Kl 20:00 bildades det stora folkmassor runt Mieån där 51 kreativa och fantasifulla farkoster sjösattes i ån.

På Citygallerian så avslutades Kulturnatten med att Jazzföreningen Munthe bjöd på en livespelning med en blandning av jazz och blues. Avslutningen av torgets aktiviter stod rockgruppen Time Dwellers för kl. 23:00.

Sammanfattningvis blev det en lyckad kulturnatt där det fanns något för alla smaker och åldrar. Och paraplyerna kunde man lämna hemma eftersom regnet höll sig borta.

Text & Foto: Paul Karlsson

Föregående artikelBytardag i Mjällby, gynnar både miljö och plånbok
Nästa artikelBogrens delikatesser presenterar