Det var en lång kö som ringlade sig över skolgården till Mjällby idrottshall.

Bytardagen, som anordnades av Barnomsorgens föräldraförening, drog fler besökare än någonsin. Hallen var fylld med kläder, skor, hobbyartiklar och allt mellan himmel och jord. Här fanns verkligen något för alla. Hela 63 inlämnare gjorde dagen möjlig. En rejäl ökning sedan tidigare bytardagar.

Ett enkelt sätt att röja hemma då man sätter priser själv för att sedan lämna in prylarna och låta föreningen sköta försäljningen. Iden är smart då den gynnar alla. Den ideella föreningen får 2:- per inlämnad pryl, oavsett om den säljs eller ej. Sålda saker behåller de 20% för. Som inlämnare gynnar man föreningen, blir av med en hel del som gör någon annan lyckligare och sist med inte minst gynnar man miljön genom att sälja begagnat. Som kund kan man göra riktiga klipp. Prislappen är låg på det mesta och tanken på att det går till något bra är värd en hel del. Att shoppa i andra hand har blivit väldigt populärt och det märks då besökarna snabbt plockar åt sig av prylarna som är prydligt uppdelade i olika kategorier och storlekar. Det gör det både enkelt och roligt att handla.

En av de många besökarna är Jojo Wermelin, som har med sig sina båda barn. Hon tycker att detta är toppen och dottern likaså, som plockar på sig vad hon vill ha och betalar med sina egna pengar. Jojo brukar också lämna in sina prylar till föreningen men denna gången hade hon inte hunnit utan valde att bara njuta av att shoppa loss.

Det är många som hjälper till för att kunna genomföra dessa bytardagar. Man har två varje år, en på våren och en på hösten. Det ligger mycket arbete och massor av timmars förberedelser bakom detta arrangemang, så man hoppas på att fler ska anmäla sitt intresse i föreningen samtidigt som man tacksamt tar emot all hjälp man kan få. På Facebook har de en egen sida som kallas ” Sölvesborgs Bytardagen ”. Där kan man enkelt komma i kontakt med de ansvariga om man är sugen på att engagera sig för en god saks skull.

Text & Foto: Jeanette Olsson

Föregående artikelNäktergalen från Näsum
Nästa artikelKulturnatten blev lyckad och regnfri