Michael Neuman, Sven Melander och Tommy Juth sjunger upp.

Svängsta
Att få julstämning en sensommardag med klarblå himmel och över 20 grader
är inte lätt, men de tre medverkande i kommande julshowen, Bland töntar och troll, gör sannerligen det bästa de kan när vi träffas ute hos Sven Melander och Alice Åkerbloms i deras fantastiska hus i Svängsta.

Trion som nu ska julunderhålla är samma som i somras, förutom Sven är det Michael Neuman och Tommy Juth.

Tre rutinerade herrar som brukar veta vad de ger sig in i, men denna gången är det något annorlunda.

– Det här med julunderhållning är helt nytt för oss. Vad vi vet är att revyn ska gå i julskinkans tecken med, dialoger och monologer, med som arbetsnamnet på revyn antyder, mycket skratt säger Sven, med ett skratt.
Thomas Deutgen som tillsammans med Alice kan ses som producenter för revyn berättar att det var så oehört positiv respons på sommarens revy.

– Folk stannade mig på stan och berömde oss, även via mail och telefon har vi förstått hur uppskattat det var säger Thomas.

Thomas Deutgen och Alice Åkerblom producerar showen för humortrion.

– Dessutom är platsen här ute hos Sven och Alice som gjort för en julshow. Alice som på området driver BM Design berättar att det inte bara kommer att vara revy.
– Vi kommer att bjuda in lokala hantverkare för att få till en mysig julmarknad på området. Vi kommer även att erbjuda klassiska skinkmackor, jultallrik, mm vi ska helt enkelt få till en mysig marknad med julmusik och allt som tillhör.

– Revyn kommer däremot att äga rum i ett uppvärmt stort tält på området. Tältet har plats för 300 personer vilket vi hoppas och tror kommer att fyllas båda helgerna säger Thomas självsäkert.

– Gör vi något tillsamman så ska vi göra det här i Svängsta säger Alice. Vi ser vår stora gård och trädgård som en kulturplats och vi hör ofta på byn att folk tycker det är kul att det händer så mycket i Svängsta. Det kommer totalt bli 17 föreställningar, men det är endast här i Svängsta som det kommer att kombineras med julmarknad berättar Sven. Vi kommer att vara både på små och lite större ställen runt om i Skåne.

Trion som kommer att kompletteras av enligt herrarna, Sveriges bästa pianist, Peter Berglund, är väl bekanta med varandra. Vi började vårt samarbete 1991 berättar Sven och har gjort massor med grejor under åren fortsätter Sven som tillsammans med övriga namndroppar många kändisar som dem har samarbetat med.

– Julskinkan har rymt, kommer definitivt att vara ett inslag i revyn. Jag och Åke Cato spelade in den senhösten 1988 berättar Sven. Musiken skrev Åke och texten av Billy Butt och släpptes på den senares skivbolag. På endast två månader blev det faktiskt Sveriges mest sålda singel det året minns Sven. Vi kanske gör en specialutgåva just till vår julshow och trion sätter med en gång till att stämma upp i sång med gamla Werner&Wener julhits.

Vill ni ha en garanterat kul och mysig inledning på julen så föreslår jag att ni bokar biljett, innan det är försent.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelMed sport -och fritidsartiklar på bästa läge i stan
Nästa artikelUngdomarnas åsikter räknas