Patrik Stridfedt och Patrik Harrysson som driver Team Sportia.

Sölvesborg
Vid stortorget mitt i Sölvesborgs hjärta finner vi Team Sportia. Idag Sölvesborgs enda butik med det breda sortimentet av sport -och fritidsartiklar där ägarna brinner för sport, ett aktivt liv och nöjda kunder.

1978 slog Team Sportia upp portarna för första gången, men då med namnet Freeteam. Därefter gick Freeteam samman med kedjan Sportia och därmed fick vi Team Sportia. Idag drivs butiken av Peter Stridfeldt, Patrik Stridfeldt och Patrik Harrysson.

Butiken har ett stort varierande utbud av sport -och fritidsartiklar.

Tidigare låg konkurrenskedjan Intersport i samma lokaler, men när den butiken lades ner bestämde sig ägarna till Team Sportia att flytta dit. 2013 gjordes en stor uppfräschning av lokalerna, byggdes om och renoverades. Idag består kedjan Team Sportia av ca 85 butiker runt om i landet och är en av Nordens störta aktörer inom sport – och fritidsutrustning.

Butiken i Sölvesborg är laddad med ett mycket brett sortiment av konfektion och skor, men framförallt den hårdare idrotten såsom innebandy, fotboll och ishockey. Tanken är att butiken ska kunna erbjuda så mycket som möjligt inom sport. Detta är för att gynna den lokala handeln och att handlare inte ska behöva åka så långt iväg. Även kunskapen om produkterna och genuint engagemang är viktigt för de som arbetar här.

Flertalet stora varumärken återfinns i butiken, bland annat Adidas, Nike, Puma, Asics, Haglöfs, Fjällräven och många fler.

Har ni satsat på något särskilt på senaste?
– Vi har på senare tid utökat skoavdelningens sortiment något, berättar Patrik Stridfeldt.

Rekommendationer i höst?
-De riktigt kalla vintrarna har ju uteblivit så det man bör satsa på är funktionskläder, vind och vattentäta skor och jackor.

-Slutligen vill jag tillägga att vi har börjat spåna på vårt 40-års jubileum som sker nästa år, då smäller det! avslutar Patrik.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelDönaberga lyfte vasstaket upp i det blå…
Nästa artikelKul och glatt med mycket skratt