Många gäster hade blivit inbjudna till årets Kangala. Foto: Daniel Sverkersson

Karlshamn
Årets Kangala är den fjärde i ordningen och hölls i Bellevueparken. Den arrangeras för att utse pristagare inom olika kategorier i Karlshamns kommun. Detta för att skapa förutsättningar för ett ännu bättre företagsklimat.

Det är ett samarbete mellan flera parter, Karlshamns centrumförening, Nyföretagarcentrum, Karlshamns kommun, NetPort, Företagarna och Fastighetsägarna.
Galan inleddes med ett mingel och överallt var det feststämning.
Efter minglet välkomnades alla till bords och konferencieren Blossom Tainton inledde med motiveringen till utmärkelsen Årets Nyföretagare:

Robin Falck på Rockos konditori tar emot pris ifrån Magnus Larsson,
ordförande i NyföretagarCentrum. Foto: Daniel Sverkersson

”-Årets nyföretagare är en driven och orädd person med gott självförtroende, som har många affärsidéer på sin lyra. Nyföretagaren har arbetat offensivt och strategiskt med PR och marknadsföring för att nå framgång i sin verksamhet och därmed gjort sitt namn och företag känt hos många! 2014 startades verksamheten som enskild firma och i januari 2015 ändrades bolagsformen till aktiebolag. Idag driver årets nyföretagare ett lönsamt företag med 3 anställda. I stort sett varje Karlshamnsbo känner idag till företagarens bedrifter som eldslukare och clown, och har ätit av hans goda bakverk.”

Innan hon läst färdigt hördes ett jubel över hela lokalen, årets Nyföretagare blev Robin Falck på Rockos konditori. Kort därefter presenterades Stadsbyggnadspriset som gick till Peter Fogelberg, arkitekt och Örjan Johansson, byggherre för deras arbete med Tjärö Restaurang och caféombyggnaden.

Härefter bjöds på underhållning i form av magiska trick av Douglas Nordenbelt. Sedan
serverades varmrätt följt av nästa prisutdelning, NetPort Science Priset, som gick till Appcorn.

Men kvällen var inte över här utan Gilla Karlshamnspriset skulle delas ut, detta gick till Maria Larsson på M&M Challenges.

Douglas Nordenbelt stod för den magiska underhållningen. Foto: Daniel Sverkersson

Efter desserten fanns det två priser kvar att dela ut och det skulle gå till Årets Butik och Årets Företagare. Årets Butik gick till modebutiken Karl-Oskar och Kristina.
Årets företagare blev Jonas Persson på robotföretaget Evomatic.

Kvällen fortsatte in i sena natta med samkväm och dans till DJ.

Vi lämnade Kangalan för detta året och ser fram emot ett nytt spännande år med goda
förutsättningar till ett bra företagsklimat i Karlshamns kommun.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelSamlad kompetens ger bra service
Nästa artikelFruktgården, 24 nya marklägenheter i Mörrum